Investitia in locuinta, atentie la detaliile de calitate

Romanul are inradacinata adanc in subconstient ideea de a fi proprietar. Ne place sa avem casa noastra si atat. Cu toate ca am vazut destule exemple in anii ce au urmat boom-ului imobiliar cu oameni care si-au platit 5-7 ani ratele la casa si atunci cand nu au mai putut achita au ramas si fara casa si cu datorii. De ce cu datorii ? Simplu, in 2007 o casa era evaluata mult mai scump decat in 2016, iar diferenta de pret a ramas „restanta”.

Romanii si relocarea: De ce le este asa greu ?

Noi ne relocam mult mai greu decat occidentalii si suntem mult mai legatii de familie, locuri, oras, prieteni, etc . Din aceste motive achizitionarea unei locuinte sau construirea ei aduce de la sine si un destin bine determinat intr-un anumit loc.

Casa perfecta

Dupa achizitionarea unei case incepe lupta pentru „casa perfecta”; mobila, finisaje, culori,etc. Cu toate ca dupa ce ai cumparat o casa ai ramas – de cele mai multe ori – fara prea multi bani in cont.  Astfel ca trebuie sa alegi de multe ori intre produse scumpe, de marca si produse accesibile. Astfel ca incepi sa cauti mesteri priceputi – dar care nu cer pentru o lucrare exagerat de mult, materiale ieftine, termopane ieftine. Cu toate ca nu mereu ce este cel mai ieftin este si bun. Cu toate ca aici intervine nuanta. Sunt firme care isi pun un adaus comercial exagerat, iar conceptul de ieftin nu mai este legat de calitatea produselor, ci de cat de mult doreste sa castige cel care efectueaza lucrarea.

Spre exemplu o firma de termopane ( tamplarie pvc / al ) poate avea preturi mari, insa materiale de calitate inferioara. O alta firma poate lucra cu preturi medii si o calitate superioara a tamplariei iar preturile pot fi sensibil egale cu cele oferite de prima firma. Aici totul depinde de jocul intre adaos si calitatea materialelor.  In concluzie va recomand sa cautati ieftin, insa sa nu luat totul „de bun” din prima, sa va documentati despre fiecare aspect. De multe ori munctitorii prefera sa va recomande varianta cea mai usoara pentru ei.

Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *