scoli private sector 3

Scoli private sector 3- Diferente intre scolile de stat

Daca locuiesti in sectorul 3 din Capitala  si ai copii “de scoala” in mod cert esti in cautarea unor scoli de stat sau scoli private sectorul 3. Este o etapa ce reprezinta o adevarata provocare pentru un parinte. Diferentele dintre scolile de stat si scolile particulare din sector 3 sau cele de stat este mare. Indiferent de sector sau de oras sistemul privat si cel de stat se diferentiaza atat prin forma cat si prin fond. Din pacate de multe ori in cadrul sistemului de stat intalnim in scoli cadre didactice prost platite, unitati  utilate la un nivel minim de dotare, iar unele dintre dintre cladiri sunt  uitate de timp. Din punct de vedere psihologic plata sub un nivel decent a cadrelor didactice se reflecta si in educatia copiilor din scoli.scoli private sector 3

De ce sunt bine platite cadrele didactice in scolile private ?

Daca facem o paralela intre doua domenii total diferinte putem sa ne punem urmatoarea intrebare: De ce pilotii avionelor sunt platiti atat de bine ? Raspuns: Pentru ca au in grija viata a sute de oameni. La fel ar trebui sa se intample si in sistemul de stat in special, acolo unde profesorii sunt platiti extreme de prost. Cadrele didactice trebuie sa fie platite foarte bine. Ei au in grija educatia copiilor nostri si poarta o imensa responsabilitate. Din aceste motive trebuie sa le asiguram un nivel salarial decent, astfel incat problemele si frustrarile lor sa nu se “reverse” catre copii si sa apara acele abuzuri vazute la televizor. Abuzurile din partea cadrelor didactice sunt de multe ori o consecinta a subfinatarii sistemului de invatamant, indiferent ca ne referim la gradinte sau scoli.

Scoli private sector 3

Diferentele dintre scolile private sector 3 si sistemul de stat este facuta in primul rand de  resursa umana. De cele mai multe ori cadrele didactice din sistemul de stat sunt bine pregatite, insa nu au linistea necesara sa duca la sfarsit un process educational complex si de finete, asa cum este cazul educatiei copiilor din scoli. Chiar daca ne referim la Scoli privatesau la alte unitati, copiii iti consuma foarte multa energie. Atunci cand spunem Scoli private in esenta ne gandim  la faptul ca parintii trebuie sa scoata din buzunar sume mai mari decat in sistemul de stat. Acolo unde – cica – educatia e gratuita. Acesti bani reprezinta in esenta o investitie in viitorul copilului nostru. Din punct de vedere psihologic se spune ca pana la varsta de 5 ani acumulam jumatate din totalul informatiei assimilate pe parcursul vietii. In contextul in care informatia se dubleaza la fiecare 10 ani. Esenta ramane; copiii invata extrem de mult si de usor cand sunt mici. Este pacat sa le luam aceasta sansa.

Scoli private vs scoli de stat; Transmiterea informatiei

De foarte multe ori s-a vorbit despre programa din scoli, gradinte, liceu, etc. In esenta chiar daca vorbim de scoli de stat, gradinte particulare, sau scoli private sector 3 esenta este una; Selectia informatiei. Copiii se plang ca e prea multa si nefolositoare. Sistemul ne invata sa memoram si nu sa gandim. In esenta la scolile private inveti sa ai curaj, sa iti asumi responsabilitati, sa faci ce iti place, sa iesi din multime. Nu spun ca sistemul de stat e prost, acolo am invatat si eu, insa trebuie sa ii respectam pe cei care predau si sa schimbam sistemul, iar o privire catre Scoli private sector 3 sau catre sistemul particular nu ar strica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *