Sclavia moderna; stresul si umilinta pentru supravietuire

Sclavia a fost abolita cu zeci de ani in urma, oamenii in acele vremuri erau exploataţi pana la ultima picatura de sudoare, ce cadea pe fruntea lor, in ti
sclavia modernamp ce erau prabusiti pe pamantul incins. Erau exploataţi, umiliţi, batuti si nenorociţi de alti oameni ce se considerau a le fi superiori. Astazi in strada daca esti numit scav este egal cu a fi un om inferior in raport cu normele acelui mediu. Astazi, scavul este omul de nimic raportat la un  etalon. Oamenii erau munciti zi lumina si primeau in schimb mancare.

Sclavia moderna pentru Mancare, lucruri de stricta necesitate = supravieţuire

Astazi in sec 21 scavia este mai durã decât în trecut şi mult mai generalizata, cuprinzand intreaga populaţie activa a societatii.
Dorinta nestavilita a oamenilor de a se dezvolta din punct de vedere economic, in special a celor ce deţin companii -a patronilor- a generat o sclavie moderna sau metrosclavie. Omul modern este nevoit sa devina un scav de buna voie, pentru a putea supravieţuii din punct de vedere social si economic-cum este cazul Romaniei.
Vrei sa ai un salariu de 350 de Euro esti sclav muncesti 10 ore pe zi + doua pe drum. Esti un mort din punct de vedere al preocuparilor de natura personala. Si devii un dependent de munca, intreaga ta viata se invarte in jurul jobului, acolo iti petreci majoritatea timpului si acolo iti gasesti satisfactile.
Din pacate fiecare din clipele urmatoare se pot transforma intr-o drama si atunci iti dai seama ca ai trait degeaba si tot ce ai muncit nu mai valoreaza nimic pentru tine…nasol,nu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *