Romii traiesc din cursuri de perfectionare

romiAm auzit recent o poveste fascinanta despre integrarea romilor, cursuri de formare profesionala si fonduri europene. Romi ce au adunat un perete de diplome; ajutor bucatar, firzer, ospatar,etc. Multe specializari, dar pe care nu le vor practica nicio data. Oameni ce asteapta cu nerabdare un nou curs pentru a primii niste bani de la UE. Spre surprinderea mea am aflat ca aceasta categorie defavorizata primeste banii pentru a merge la cursuri, intre 300 si 500 de ron / luna la final de proiect.

Si uite asa au ajuns sa traiasca din acest ajutor si din banii copiilor de alocatie + ajutorul de somaj. In acest fel ajung la un salariu minim pe economie. Acestia nu mai sunt oameni ce au nevoie de ajutor, ci oamenii ce traiesc din acest ajutor. Aceasta devine problema verificarii pe tern a impactului unor concepte realziate in birou…acolo arata bine, insa in realitate de insapaimanta.

Exemplu de proiect:

In cadrul proiectului “Si noi avem dreptul la munca”, 800 de romi si 100 de persoane cu dizabilitati vor intra intr-un program de calificare desfasurat in perioada aprilie 2014 – octombrie 2015. In plus, este prevazut si un sprijin financiar in valoare de 500-650 de lei de persoana, care va fi acordat celor care vor absolvi cursurile, se arata in comunicatul companiei. sursa si foto wall-street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *