Firma de contabilitate la debutul in afaceri

In demersul antreprenorial este extrem de important sa ai o firma de contabilitate. Atunci cand ma refer la o firma ma gandesc strict la o relatie reglementata de tine in calitate de tanar antreprenor cu firma de contabilitate prin intermediul unui contract. Stiu ca multi dintre tinerii ce aleg sa isi deschida o firma aleg  sa colaboreze cu o cunostina ce lucreaza la o firma de contabilitate si mai „tine” un numar de „x” firme acasa, in particular. Uneori nu este cea mai buna alegere.

Relatia contractuala cu firma de contabilitate

In momentul in care ai un contract cu o firma de contabilitate aceasta isi asuma alaturi de tine responsabilitatile legale ce decurg din semnarea unor acte, astfel ca sunt mult mai atenti la ceea ce fac. Nu lasa totul la voia intamplarii, asa cum se intampla uneori in cazurile particulare. Probabil din momentul in care ti-ai constituit firma alegerea unui contabil este primul lucru pe care trebuie sa il faci. Cu toate ca uneori este prea tarziu dupa ce ti-ai constituit firma. De ce spun acest lucru, stiu ca sunt multe „detalii” legislative pe care nu ai cum sa le cunosti la inceput de drum. Spre exemplu dilema mea este urmatoare: Iti poti alege inainte de constituirea firmei ce tip de impozit platesti; respectiv 16 % pe profit sau 3 % pe venit ?

www.playbuzz.com

Firma de contabilitate

Trebuie sa iti tina evidenta contabila si trebuie sa iti ofere consultata necesata pentru a optimiza costurile cat mai bine. In acelasi timp profesionistii in domeniu care sunt alaturi de tine prin valtoarea legislativa trebuie sa te anunte despre schimbarile legale in cadrul activitatii tale. Legile se schimba foarte des si tu trebuie sa ai habar in ce te bagi atunci cand iti faci o firma.

E bine de stiut..

Nu stiu daca are sau nu legatura cu firma de contabilitate sau mai mult cu consilierul juridic, insa azi am aflat o chestiune extrem de interesanta. Daca ai o firma si ai ghinionul ca sediul sau punctul tau de lucru sa fie  calcate de hoti nu esti despagubit daca nu ai sistem antieractie plus camare de supraveghere, Mai mult decat atat domnii politisti iti dau tie amenda prima data daca nu ai camere de supraeghere. Ideea este ca avem parte de multe prevederei legale atunci cand vine vorba de o firma, iar atunci cand esti tanar antreprenor ai mare nevoie de sfatul specialistilor pentru a reusi in demersul tau.

La ce ar trebui sa ne ajute firma de contabilitate

  • Controlul permanent asupra fluxului de bani
  • Situatii contabile la zi si rapoarte lunare
  • Consultanta pentru reducerea costurilor si a impozitelor
  • Fiecare afacere trebuie sa aiba cash-flow previzionat
  • Pentru a avea o imagine clara a afacerii sale, fiecare manager trebuie sa aiba in vedere consultarea unei analize de business detaliata
  • Taxele trebuie sa fie actualizate conform cu legislatia in vigoare

Este extrem de important sa apelam la specialisti atunci cand vine vorba de banii. Spre exemplu facebook a platit anul trecut doar 4500 de lire la stat drept impozit. De ce ? pentru ca au avut specialisti care au luptat pentru ei.

foto: www.playbuzz.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *