Exista sau nu reteta hitului ?

connect-rAtat fanii cat mai ales artistii se intreaba daca exista sau nu o reteta a hituluui: faci anunite versuri, pui un beat in trend si gata, piesa ta e no 1 šŸ˜€ Mai mult decat atat trebuie sa fi un artist cunoscut pentru a avea garantia ca piesa ta va fi hitul verii. Personal cred ca reteta hitului nu exista, insa cautarea te transforma, te invata, astfel sa poti lansa intr-un moment sau altul piesa care va fi dupa tine precum umbra ta.

Spre exemplu Voltaj..

Oricat de multe hituri a lansat de atunci, iniderent despre ce concert e vorba, publicul nu e deplin multumit pana cand nu aude „20”..si in mod cert exemplele pot continua.

Noua piesa lansata de Connect-r este sau nu o continuarea a mega hitului Vara nu dorm ?

Atunci cand „Relu” aka Connect-r a lansat „Vara nu dorm” a facut un gest de curaj pentru un artist: a mers contra curentului. Cand toti cantau in engleza si aveau inca in minte ca beat-ul popcorn va rupe, el a venit cu o alta schema. O piesa in care a crezut 100 % si a compus-o iarna in vacanta sa dar cu gandul la mare, cu gandul la o vara de neuitat. Piesa Vara nu dormĀ  a rupt monotonia pieselor de club cu un beat de balans ragga rap. Mai mult decat atat piesa a fost in romana cand toti eram sictiriti de versuri in engleza din dorinta de artistilor de a intra si pe pietele de afara.

In modĀ  cert dupa vara 2012, umbra acestui hit l-a urmarit pe Connect-r la fiecare concert la fiecare lansare de noua piesa si il urmareste si in 2014. Din punctul meu de vedere noua piesa „Trenul de noapte” reprezinta o incercare de reeditare a succesului avut cu Vara nu dorm. De ce afirm acest lucru ?

Asemanari intre Vara nu dorm si Tren de noapte

Tempo-ul piesei este acelasi ( vorbim de un BPM asemanator ), chitara ce seamana foarte mult cu cea de pe Vara nu dorm. Aceasta „tema” a incercat sa fie exploatata si prin linia melodica ce ma duce cu gandul la piesa lui Cortes si Temisan. Versurile: Sunt in acelasi registru – vacanta, libertate, fara bani, etc

Contextul din 2014:

Fata de 2012 acum majoritatea pieselor sunt im loba romana, beatul s-a diversiifcat foarte mult, astfel ca mai avem hituri in stilul raggae- rap ( exemplu Delia – Ipotecat ). Imi place piesa lui Connect-r, nu e o analiza rautacioasa, e doar o constatare. Ce vreau sa spune e ca nu exista retetea „perfecta” a hitului. Muzica se face inca din suflet si ajunge la public doar daca mesajul este suficient de autentic. Poti sa ajungi pe primele locuri in topuri chiar daca nu te cunoaste nimeni Un exemplu in acest sens sunt baetii de la Maxim, care sunt pe primele locuri in topuri cu piesa lor „Sarutari criminale”. Este adevarat, Adrian Sana este responsabil de muzica si versurile acestei piese insa erau totusi necunoscuti in momentul lansarii. Deci..se poate.

De obicei scriu Stiri muzica pe Rdactia4FUN, acolo unde te invit si pe tine sa intri šŸ˜‰

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *