Iată ce sfaturi să urmezi pentru ca bateria auto să țină cât mai mult (P)

recomandari-baterie-auto

Tocmai atunci când suntem în întârziere, ne trezim că nu mai putem porni motorul mașinii, deoarece bateria auto „ne-a lăsat”.

Având în vedere că încă nu s-a descoperit un material rezistent pe termen nelimitat în timpul ciclurilor de încărcare-descărcare, nu există acumulator auto care să „țină” la infinit. De altfel, în condiții normale de utilizare, o baterie auto poate avea o durată de viață de până la 6 ani. Cu timpul, suflatul de plumb care acoperă plăcile cu dioxid dispare ceea ce determină incapacitatea bateriei de a înmagazina curentul, așadar acumulatorul auto se va defecta.

Cu siguranță că funcționarea acumulatorului auto se află în strânsă legătură cu funcționarea corespunzătoare a autovehiculului și, din acest motiv, atunci când avem nevoie de unul nou, va trebui să acordăm o atenție sporită procesului de selecție.

Achiziționarea unei noi baterii auto

Având în vedere evoluția pe care a cunoscut-o tehnologia în zilele noastre, ai la dispoziție o gamă variată de produse, inclusiv în mediul digital. Astfel, poți comanda online baterii auto la domiciliu, o variantă avantajoasă pentru toți cei care au nevoie de o soluție rapidă și eficientă.

Sorgeti este unul dintre principalii producători și furnizori de acumulatori auto-moto din țară la care poți apela atunci când mașina ta are nevoie de un acumulator nou. În plus, dacă achiziționezi produsele din magazinul de baterii sorgeti.ro, vei putea beneficia de o serie de avantaje cum ar fi calitatea, garanția și service-ul specializat. De asemenea, verificările tehnice necesare reglementate prin lege se vor efectua în mod gratuit.

Baterii auto ieftine

Așadar, la ora actuală, pe piața de acumulatori există o mulțime de opțiuni, dar majoritatea conducătorilor auto își doresc baterii cât mai ieftine. Pe website-ul magazinului de baterii auto Sorgeti vei putea găsi o serie de acumulatori auto la un preț decent, pe care îi poți alege în funcție de specificațiile tehnice recomandate de producătorul mașinii (dimensiune, amperaj, tensiune).

De altfel, specialiștii recomandă să acordăm o atenție sporită procesului de achiziționare, optând doar pentru baterii calitative care au o rezistență crescută în timp. Pe lista brandurilor care au în portofoliu acumulatori eficienți se află Zap, Varta, Bosch, Sorgeti și Fulmen.

Sfaturi privind utilizarea bateriei auto

Îngrijirea corespunzătoare a acumulatorului auto este un proces esențial pentru a menține o durată de utilizare cât mai lungă. Așadar, dacă vrem ca bateria noastră să ne țină cât mai mult, va trebui să luăm anumite măsuri.

Iată câteva recomandări pe care ar trebui să le respecți pentru ca acumulatorul auto să-și prelungească durata de viață:

  • Temperatura locului de depozitare trebuie să fie în medie de 15°C, pentru ca durabilitatea bateriei să nu fie afectată. Altfel spus, dacă temperatura depășește 25°C, durabilitatea sa poate fi afectată.
  • Nu uita anumiți consumatori (precum climatizarea, farurile, etc.) pe poziția „pornit” deoarece acest lucru poate duce la descărcarea bateriei, iar în anumite cazuri poate cauza chiar defectarea ei.
  • Nivelul electrolitului ar trebui verificat întotdeauna, în special, vara, iar dacă e necesar vom adăuga apă distilată.
  • Plumbul oxidat sau orice alt tip de coroziune poate fi îndepărtat cu ajutorul unei perii de sârmă.
  • Specialiștii recomandă să nu folosim mașina doar pentru trasee scurte, ci din când în când să facem drumuri mai lungi în afara orașului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *