Principalele avantaje ale unui acoperiș din țiglă metalică

Acoperișul din țiglă metalică poate fi numit și „acoperișul pentru totdeauna”. Acesta poate fi o alegere excelentă pentru o casă, mai ales dacă îl comparăm cu alternativele mai puțin durabile de materiale pentru acoperiș.

Dar care sunt principalele avantaje ale unui acoperiș din țiglă metalică? Vom afla în continuare!

Extrem de rezistent atât sub acțiunea intemperiilor, cât și a trecerii timpului!

Comparându-l cu majoritatea celorlalte materiale din care se confecționează acoperișurile, țigla metalică este de departe cea mai rezistentă. De fapt, cei mai mulți proprietari de case care aleg această soluție nu vor avea de ce să se gândească vreodată să îl înlocuiască. De ce nu? Pentru că acoperișul din țiglă metalică rezistă de aproximativ 3 ori mai mult decât orice alt material, excepție făcând țigla ceramică, având o durată de viață cuprinsă între 50 și 70 de ani.

Țigla metalică pur și simplu rezistă la intemperiile vremii. Soare, ploaie, zăpadă sau gheață, acest tip de acoperiș va rezista în formă excelentă și îți va proteja în mod eficient locuința.

Îți protejează casa de mucegai

Spre deosebire de alte materiale, acoperișul din țiglă metalică nu este afectat de mușchi, ciuperci și mucegai – toate cunoscute ca probleme comune pentru orice alt tip de material. Acestea afectează considerabil durata de viață a unui acoperiș, putând chiar să o înjumătățească dacă nu se iau măsuri în timp util.

Aici putem observa contrastul dintre materiale: un acoperiș din șindrilă bituminoasă sau din șindrilă (lemnoasă), comparativ cu cel din țiglă metalică, va fi afectat de aceste probleme și va necesita reparații, poate chiar o eventuală înlocuire. Mai bine scapi de aceste griji și nu te mai preocupi permanent de astfel de aspecte neplăcute, care pot fi de multe ori greu de observat, dar foarte periculoase!

Ignifugarea

Un alt beneficiu al acoperișului din țiglă metalică este ignifugarea. Desigur, acesta este un avantaj mai ales în climatele aride, unde pot izbucni incendii din cauza căldurii. În România nu ne confruntăm cu așa ceva, din fericire, dar cred că este un avantaj de natură psihologică pentru proprietarul unei case. Ai o grijă în minus în ceea ce privește siguranța casei tale!

Sustenabilitatea țiglei metalice

Țigla metalică se numără printre cele mai sustenabile materiale din care se confecționează acoperișurile. Așa cum spuneam mai sus, este extrem de durabil, și poate rezista fără reparații pe toată durata utilizării – altfel spus, toată viața.

În plus, materia primă pentru țigla metalică este obținută într-o proporție variabilă prin reciclare. Așadar, împreună cu rezistența și cu durata îndelungată de viață, acest tip de acoperiș este soluția cea mai potrivită și sub aspectul protejării mediului înconjurător. În plus, orice acoperiș din țiglă metalică poate fi reciclat atunci când iese din uz.

Un alt beneficiu sub raportul sustenabilității este eficiența energetică. Țigla metalică aduce un mare avantaj atunci când vine vorba despre economisirea energiei termice, păstrând căldura din casă în timpul iernii. Acompaniat de o izolație termică de bună calitate, vei putea reduce costurile la energia termică semnificativ dacă optezi pentru un astfel de acoperiș.

Și vara te vei bucura de răcoare, întrucât metalul reflectă și stochează căldura. În timpul zilei o va respinge, iar noaptea o va elibera treptat pentru ca tu să te bucuri de mai mult confort termic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *