Cum scapam de peturi? ( P)

Awe Compactors ofera echipamente speciale pentru reciclarea peturilor, acele ambalaje de plastic care incep ca sa ne cotropeasca tot mai mult spatiul vital.

Peturile, marea provocare in materie de reciclare deseuri
Exista o intreaga industrie ce se infiripa viguros in jurul reintroducerii in economie a acestui material relativ nou in istoria omenirii: plasticul.
Inclusiv consumatorii, fie ei persoane fizice sau agenti economici, pot ca sa ajute la demersul de a scapa de niste deseuri speciale: peturile, orientandu-le spre firmele de reciclare.
In urma colectarii si prelucrarii ulterioare, ele pot capata o noua viata, devenind jucarii, cosuri de plastic, bidoane, alte obiecte de uz casnic.
Beneficiile sortarii corecte si prelucrarii in prima faza de catre utilizatori a peturilor sunt extrem de importante: in primul rand se reduce gradul de acumulare al muntilor de recipiente goale, aceste deseuri extrem de nocive si poluante pentru mediu.
Intr-un studiu recent se arata ca daca in Uniunea Europeana macar 50% din acest material plastic sub forma de peturi ar fi refolosit, s-ar economisi aproape 5 milioane de kilowati ora de energie si 2 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon, echivalentul a nu mai putin decat 1,6 milioane de călătorii dus-întors Paris New York cu avionul.
Nici in Statele Unite lucrurile nu stau mai bine, anual producandu-se peste 40 de miliarde de peturi (sticle de plastic transparente sau colorate) utilizate in special ca ambalaje pentru apa si bauturi racoritoare.
Doar a treia parte dintre aceste peturi invadatoare sunt reciclate, restul ajungand sa fie ingropate sau sa fie depozitate la suprafata, poluand mediu si fiind un spatiu propice pentru tot soiul de daunatori purtatori de microbi, in special pentru rozatoare.

In trecut, capacele acestor peturi erau o problema, deoarece sunt fabricate dintr-un tip de plastic mai dur, diferit de al sticlei propriu-zise, asa incat in timpul prelucrarii se puteau produce diverse sincope din aceasta cauza, daca nu erau scoase manual.

Cea mai buna presa de peturi

Awe Compactors ofera agentilor economici din tara noastra prese de peturi de la celebra firma MACFAB extrem de performante.
Presa de balotat deseuri MACFAB 40 PET Bottle este un echipament ce poate fi utilizat in timpul operatiunii de prelucrare a deseurilor si care se diferentiaza de competitoarele sale prin niste caracteristici cu adevarat performante:
– datorita unei tehnologii speciale, are un mecanism de perforare care razbeste si in lupta cu acele capace dure, ce trebuiau in cazul altor utiliaje ca sa fie scoase inainte operatiunii de balotare propriu-zise;
– are un raport extrem de bun de compactare, ceea ce o recomanda spre a fi utilizata in cazul unor volume medii si mari de sticle de plastic (peturi);
– incarcarea se face in conditii de maxima securitate, de sus, iar umplerea se poate realiza si in timp ce presa este in plin proces de balotare al peturilor respective.
Sticlele de plastic nu trebuie golite de resturile de lichide, deoarece echipamentul dispune si de un tanc cu o capacitate de 30 de litri pentru retinerea lichidului rezidual.
Extrem de eficienta, ea mai are si avantajul ca se poate instala cu usurinta, avand un sistem de role pentru o mutare rapida, chiar si in camere cu inaltime relativ mica, deoarece se lauda cu dimensiunile de 233,6x205x86,1 cm la o greutate de 562 kg, inaltimea de transport fiind de 197,8 cm.
Cu o forta de presare de pana la 8 tone nu e de mirare ca doar in jumatate de minut, mai precis in 35 de secunde, poate ca sa realizeze un balot de 100x70x50 cm, cu o greutate de 40 de kg.

Firmele care se lupta in prezent cu o cantitate de peturi impresionanta ce rezulta din activitatea pe care o desfasoara ar trebui ca sa isi achzitioneze un asemenea utilaj performant de reciclare cat de curand.

Foto: radiocluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *