Economie de energie si alte beneficii ale unei prize inteligente

Traim intr-o perioada in care tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult de la o zi la alta si multe lucrui sunt mai accesibile ca niciodata. Astfel, multi oameni pasionati de gadgeturi si de tot ceea ce ne poate face viata mai usoara si mai simpla, cauta tot felul de solutii in aceasta directie.

Si servicii ca energia electrica, internetul sau televiziunea sunt mult mai ieftine si mai accesibile. Cu toate acestea, inca incercam sa facem economii pe cat se poate de mult astfel incat banii ramasi sa poate fi cheltuiti in alta parte sau pusi deoparte.

Aparitia LED-urilor si integrarea acestora in diverse sisteme de iluminare a fost un pas major in ceea ce priveste consumul mai mic de energie electrica dar si posibilitatea de a le putea utiliza pentru mult mai mult timp fata de becurile clasice cu halogen si altele asemanatoare.

Un alt aspect important este posibilitatea de a controla din ce in ce mai multe aparate electronice si electrocasnice prin intermediul altora. Ca de exemplu achizitionarea unei prize inteligente la care sa conectam un aparat de aer conditionat sau sisteme de iluminat si pe care sa le pornim si oprim la anumite ore.

O priza smart este practic un gadget care se conecteaza la o priza normala si la care putem conecta in continuate diverse aparate electrice. Aceasta ne ofera pe langa beneficiile tehnologice si diverse protectii la scurtcircuit, supracurent sau suprasarcina astfel incat tot ceea ce este conectat la ea sa fie in siguranta.

In ceea ce priveste beneficiile tehnologice, acestea pot varia de la un model la altul pentru ca dupa cum bine stim, exista dispozitive de calitate mai buna si de calitate mai putin buna care ne pun la dispozitie optiuni ceva mai limitate. Dar sa luam cazul unei prize inteligente de top, care are si un pret pe masura.

La o astfel de priza putem conecta practic orice aparat care consuma energie electrica, de la un cuptor cu microunde sau un calorifer electric pana la un calculator sau un smartphone. Avand la dispozitie o serie de optiuni putem seta anumite intervale in care dispozitivele conectate sa primeasca curent si in care sa nu primeasca sau sa primeasca valori mai mari sau mai mici, cum ar fi cazul unui bec smart care sa ne ofere mai multa lumina sau mai putina. Da, putem combina doua dispozitive inteligente si ne putem bucura astfel de beneficiile ambelor gadgeturi.

Datorita posibilitatii de a controla priza cu ajutorul unui smartphone, de la distanta, sau chiar prin comanda vocala, de acasa, este foarte simplu sa dezvoltam mai multe activitati in acelasi timp si sa ne bucuram de mai mult timp liber. Majoritatea prizelor pot functiona cu asistenti vocali Alexa sau Google Assistant

Asadar, utilizand un astfel de sistem de prize inteligente, in combinatie cu alte apartate de ultima generatie putem spune ca avem la dispozitie o casa moderna, inteligenta, unde locuitul poate deveni o adevarata placere iar confortul este maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *