Incercare de izolare

De cand ma stiu cei din jur mi-au transmis ideea: Alearga in stanga, in dreapta, fa proiecte, etc. O agitatie a lumii pe care o vedeai la tot pasul.

Virusul care a oprit planeta

Multi oameni spuneau ca ei nu pot sa stea, au proiecte, idei de realizat, afaceri de condus, sasmd. Acum ca virusul COVID 19 ne obliga sa stam in casa putem vedea ca nu este o tragedie daca stam mai chill si daca realizam si ceva munca de acasa. Patronii care le spuneau angajatilor ca nu pot muncii de acasa, acum se vad nevoiti sa ii roage ei sa munceasca de acasa. Multe din lucrurile despre care credeam ca nu se pot opri, s-au oprit.

Daca planeta ar avea o minte si un suflet – la fel ca unii dintre noi- imi imaginez cum si-a spus ea:

Voi face eu in asa fel incat sa va mai opriti un pic, sa mai lasati acei monstri de otel in parcare

Ne este frinca unii de altii

Nu mai dam mana si stam la distanta unii de altii. Avem asta in minte…”sa nu stam prea aproape de prietenul nostru„. Acum vre-o doua zile au venit niste clienti sa le dau un panou. Le-am intins mana si mi-au raspuns politicos: „Nu mai dam noroc, ca asa a zis Arafat„. M-am scuzat imediat pentru lipsa mea de politete contextuala de a intinde mana intr-o perioada cu virus. Oamenii se uita urat la tine pe strada cand te apropi prea mult de ei. Imi povestea un paznic cum oamenii se cearta in magazin ca nu pastreaza distanta de securitate unii fata de altii.

Scenariu de film devenit realitate

Am impresia ca aceasta situatia cu noul coronavirus COVID 19 este o situatie de film SF cu aspect de finalul lumii. Am impresia cu aceasta ocazie ca orice scenariu apocaliptic intr-un anumit context poate deveni realitate, iar omenirea poate disparea in scurt timp dintr-o prostie. Batalia oamenilor pentru hartie igienica ne dovedeste ca instinctul nostru de supravietuire ne transforma intr-o situatie „de criza” in acele fiinte salbatice din preistorice pentru care sentimentul de ematie si impartirea resurselor reprezinta doar niste concepte din carti. Piramida nevoilor – chiar si ipotetica – functioneaza de minunte.

E greu cu izolarea 100 %

Atunci cand esti invatat zi de zi ca esti liber si ca poti merge la orice ora vrei in parc, la piata, la intalniri, este greu sa te adaptezi la situatia in care te inchizi singur in casa / curtea ta. Este ca o detentie autoimpusa, e ca si cum te bagi singur la puscarie pentru binele tau. #Sanatate

Foto: freepik.com

Un comentariu

  1. O sa trecem noi si prin asta, poporul roman a trecut prin multe mult mai rele de atat in istorie, avem capacitatea de a ne ridica de la pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *