Orasul Vaslui, Cum este de fapt ?

orasul-vasluiOrasul Vaslui si județul cu același nume sunt tinta glumelor internautilor.

Totul vis a vis de sărăcia locurilor si a locuitorilor, de pasiunea pentru alcool a acestora, despre violența conjugala.

Judetul Vaslui si cei sapte violatori

Mai nou, Vasluiul este asociat cu cei sapte violatori. Oamenii din orasul Vaslui sunt extrem de „amarati” vis a vis de aceste lucruri. Nu li se pare corect faptul ca ei sunt perceputi doar prin acest filtru negativ. Nu este corect ca o bascalie „usoara” devine o „stampila” pusa pe un oras / judet. Putem spune ca e „fun”, însă oamenii pe care i-am întâlnit recent in Vaslui sunt de părere ca „violatorii” nu sunt reprezentativi pentru moldovenii din aceasta zona.

Din pacate statistica este seaca, iar ea face un raport intre numarul de locuitori si infractiuni- fie ca vorbim de violenta fizica sau de violuri

Cate violuri sunt in  Vaslui ?

  1. Judeţul în care sunt cele mai multe dosare cu infracţiuni care privesc viaţa sexuală este Iaşi, unde se înregistrează o creştere constantă a numărului de astfel de dosare. În anii 2011 şi 2012 au fost de 2,5 ori mai multe dosare decât media; în anul 2014 a fost o explozie de dosare, de 5 ori mai mult decât media; iar până la jumătatea anului curent s-au înregistrat 34 de dosare, cam cât înregistrează un judeţ de top într-un singur an.
  2. Judeţul Vaslui a ocupat locul doi în anii 2011 şi 2012 şi locul trei în anul următor.
  3. Municipiul Bucureşti se menţine din anul 2013 până în prezent pe locul doi.
  4. Următoarele judeţe în top 5 sunt Constanţa şi Galaţi.
  5. Cele mai puţine dosare de acest gen au fost înregistrate, în perioada 2011-2014, în Covasna şi Harghita. Mai mult, în Covasna nu a fost înregistrat niciun dosar din ianuarie 2014 până acum.

Concluzii cu privire la numărul de dosare raportate la populaţia din fiecare judeţ (cf. referendum 2011):

  1. Pe primele 5 locuri se situează judeţele: Vaslui (3,41 dosare la 10.000 locuitori), Iaşi (3,35 dosare), Botoşani (2,93). Vrancea (2,32), Mehedinţi (2,26).

Municipiul Bucureşti se menţine din anul 2013 până în 2015  pe locul doi.

Este de remarcat că numărul violurilor comise de minorii trimişi în judecată s-a dublat faţă de acum 5 ani. De asemenea, încă un alt minor este adus în faţa judecătorului o dată la trei zile pentru că a omorât o altă persoană, în cele mai multe cazuri cu intenţie  – doar 10% din ucideri sunt comise din culpă”, face o analiză a datelor judecatorul Danileţ.
sursa; Blog Judecator https://cristidanilet.wordpress.com

Orasul Vaslui- Cum este in realitate

Orasul Vaslui este foarte curat- cel Putin in zona centrală. Sunt oamenii extrem de implicati in ceea ce fac, sociabili si de treaba. Personal nu cred in etichete, in perceptii de acest gen, însă din păcat suntem conduși de șabloane. Am fost in parcul Copou, am vazut piata centrala care este extrem de moderna.

Vasluiul si violurile- Ce trebuie facut  ?

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *