Fii tanar, descopera un nou sport, fii altfel

Se spune ca atunci cand inveti sa mergi pe bicla nu mai uiti toata viata, e si expresia …ca mersul pe bicicleta.” Dar ce te faci cand iti dai seama ca poti sa mergi pe bicla dar e greu sa joci bike Polo ? La inceput ii priveam suspicios pe cei de la Bucharest Bike Polo, insa pas cu pas am inteles cat de fain este ceea ce fac ei si cata pasiune pun in acest nou sport. Sunt printre primii care au adus bike Polo in Romania, iar din pacate ca orice inceput si pentru ei e greu.
Pe 10-11 mai se face apel la (r)evoluţie. (R)evoluţia către mai bine în orice domeniu in cadrul „ONGFest 2014”. Participa aici o serie de asociatii, iar fiecare dintre acestea lupta pentru diverse cauze cum ar fi, respectarea drepturilor omului, şanse egale pentru fiecare, promovarea sportului, etc.

bike polo 2
ONGFest 2014

In ce mod as dori sa ii ajutam pe tinerii practicanti de Bike Polo ?

Personal mi-as dori ca acesti oameni de la Bike Polo sa aiba parte de o sponsorizare prin care sa transforme pasiunea lor intr-o preocupare la modul cel mai serios; cu teren, echipament, etc.
In acest moment ei se antreneaza in Dobroesti –Ilfov prin ambabilitatea autoritatilor de aici care ii lasa sa foloseasca un teren de fotbal imprejmuit ce nu a fost inca terminat ( nu are pusa iarba sintetica ) Despre ei puteti afla mai multe de aici

Sport, distractie si ….curatenie

reciclare dobroestiAsa cum au procedat si in alte randuri spre finalul lunii aprilie, membrii clubului s-au inarmat cu rabdare, saci menajeri si dorinta de a face curatenie in jurul „terenului de bine Polo”. Actiunea a fost voluntara, iar initiativa le-a apartinut 100%, fapt pentru care ii felicit. Alaturi de ei au fost atrasi si alti tineri sau copii din Dobroesti care au vazut in ei un model si au inceput sa ii ajute in aceasta actiune. S-au adunat peste 30 de saci de gunoi intr-un timp extrem de scurt, fapt ce ne spune ca atunci cand ne propunem un obiectiv de acest gen este suficient sa ne chemam 10 prieteni si fiecare dintre ei sa vina cu inca un prieten si am facut un grup suficient de mare pentru a realiza un obiectiv precum cel al tinerilor de la Bucharest Bike Polo.

Vor sa participe la Campionatul European de Bike Polo

In ceea ce priveste viitorul, din jucatorii comunitatii Bucharest Bike Polo se vor forma trei echipe care vor participa in weekendul 9-11 mai la turneul „Sepsi Bike Polo Cup” din Sfantu Gheorghe. Acest turneu, un fel de campionat national, la care s-au inscris circa 10 echipe din toate colturile tarii, este de fapt un turneu de calificare la Campionatul European care va avea loc in aceasta vara in Italia. Poloistii care se antreaneaza in Dobroesti se lupta pentru locurile 1 si 2, locuri care asigra calificarea la europene.

Cine cred ca ii poate ajuta pentru dezvoltarea clubului si a activitatii de Bike Polo ?

Din lista organizatiilor participante la ONGFEST 2014 am regasit in statutul celor de la www.ampathos.ro cateva elemente care ar putea atinge obiectivul pe care mi-l imaginez eu pentru grupul de tineri din Bucuresti si Dobroesti care practica Bike Polo.
Din statut:
Dezvoltarea si practicarea ecologiei, turismului si sportului in formele sale cele mai variate;
Promovarea participarii publicului la activitati de protectie a mediului inconjurator;
Promovarea practicarii sporturilor in general (a celor cu specific montan in special: alpinism, escalada, orientare turistica sportiva, turism sportiv, sporturi extreme, s.a.m.d );
Organizarea si participarea la competitii sportive specifice;
Afilierea la federatii de profil sau asocierea cu alte asociatii de profil in vederea constituirii unor federatii;
Promovarea relatiilor dintre membrii sai in sprijinul prieteniei si unei stranse cooperari, incurjarea intalnirilor dintre membri in activitati comune si a schimbului de opinii;
Popularizarea proiectelor de interes local, zonal sau national;
Intocmirea de programe de strangere de fonduri de la donatori particulari, comerciali, fundatii, asociatii, institutii, cluburi din tara si strainatate;

bike polo 5  bike polo bucuresti reciclare deszapezire bike polo

Articol postat in campania INCURAJEAZA SCHIMBAREA

Foto:  Cristian Vlădoaica. Video: 4:44 Film & Photography

2 comentarii

  1. :)) trebuie sa recunosc, pare foarte amuzant acest sport, cel putin daca il practica o echipa de oameni care abia au invatat sa mearga pe bicicleta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *