Copilul de mall

Am vazut in nenumarate randuri situatii de acest gen la Mall; copill mallmama da din maini intr-o disperare apocaliptica printre raioanele cu reduceri in timp ce copilul se tine cu ambele maini de piciorul ei, se sprijina si se tariaie in acelasi timp. E oboist, plictisit si nu intelege de ce trebuie sa stea acolo printre rafturi. O alta imagine este a copilului care se joaca pe culoarele largi din AFI sau Baneasa; alearga, se joaca, plange, petrece ore in sir dintr-un magazin in altul. El practic creste la mall, este copilul de mall imbracat de “firma”, cochet si aranjat dar fara o copilarie. Personal ma gandesc ca la aceasta varsta el trebuie sa fie afara, in parc la joaca, alaturi de parintii / prietenii lui sau de bunici ( dupa caz ) si nu printre magazine. Este varsta la care el descopera lumea si trebuie sa o faca intr-un mod frumos si NU de pe tableta, telefon, ci print-un dialog, joaca, comunicare directa cu modelulu sau parental.

Exceptii si nu reguli

Sunt situatii cand parintii nu au cu cine sa isi lasa copiii, insa sunt convins ca unii dintre ei nici macar nu se gandesc ca nu e normal ca “cel mic” sa creasca in fiecare saptamana printre raioanele de la ZARA si ca nu e ceva normal sa il pui intr-un tarc de joaca la Mall si tu parinte cu bani sa stai sa iti bei cafeaua la Starbucks 😀

Timp frumos

Timpul frumos petrecut cu “cel mic” este timpul cand il duci sa faca sport ( fotbal, gimnastica etc) si cand stai pe margine si il observi cum se joaca iar ulterior stai si vorbesti cu el despre ce  a facut. Timpul frumos este cel cand il ajuti sa descopere lumea, cand ii explici cu alte tale cuvinte si nu o pui pe bona sa ii citeasca de pe google.

foto: Facebook

2 comentarii

  1. Probabil ca in loc sa ii lase in fata blocului sa se joace cu ceilalti prieteni, parintii prefera sa ii ia cu ei in mall ca sa ii poata supravechea mai bine. Altfel nu inteleg ce ar cauta copii care se plictisesc instant printre rafturi, in mall.

  2. Si crezi ca e ok sa isi petreaca astfel timpul ? e o scuza „aici il pot supraveghea” mai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *