mobilier copii

Mobilier copii- recomandari materie si design

mobilier copiiAtunci cand vine vorba de mobilier copii cu siguranta parintii isi doresc tot ce este mai bun pentru micutii lor. Fac eforturi considerabile, cauta pe net mobilier copii, intreaba alti parinti, fac schite. Acum intervin doua aspecte; atunci cand cei mici sunt atat de mici incat nu isi pot impune punctul de vedere cu privire la mobilier copii si perioada in care micutii au crescut un pic si incep sa emita pareri si dorinte cu privire la culoarea mobilierului, design, personaje de desene animete de pe pereti, etc Personal atunci cand am fost mic nu am avut mari dorinte in ceea ce priveste mobilerul si nici nu am cautat cu ai mei prin magazine mobileri copii, ci doar mi-am dorit sa am postere pe pereti, pe mobila, multe postere. Marea problema a fost penru mine atunci cand a trebuit sa dau jos posterele de pe mobila si am deteriorat-o 😀

Sfaturi pentru achizitionarea mobilier copii

Tinand cont de faptul ca atunci cand vine vorba de mobilier copii trebuie sa tinem cont de faptul ca cei mici isi schimba preferintele destul de des eu as alege ca material MDF-ul. Avantajele mdf-ului pentru realizarea unui mobilier copii sunt clare: permite realizarea unui design mult mai indrasezet si realizarea unor concepte inedite. Este mai rezistent decat palul si cel mai important avantaj al MDF-ului atunci cand vine vorba de mobila pentru copii este faptul ca paote fi vopsit. In acest fel daca micutul sau micuta se indragostete iremediabil de culoarea siclam ii puteti transforma mobila cat ai spune „peste”. Mai mult decat atat, stim cu totii ca cei mici sunt un pericol si strica de multe ori mobila, o zgarie in special. Cu mdf-ul ati rezolvat si aceasta problema. Personal nu va recomand in acest context mdf ul lucios.

Mobilier copii- intre design si utilitate

La fel de important precum designul mobilierului este utilitatea acestuia, astfel incat trebuie sa fiti atenti sa ii realizati o compartimentarea a spatiului astfel incat sa ii „dirijati” si activitatile zilnice. O idee ar fi ca cel mic sa aiba un spatiu de depozitare a jucariilor, un loc de joaca in camera si un loc educativ. Chiar daca nu vorbim de o camera mare acest lucru se poate face prin micii artificii de design si aranjarea a spatiului. Trebuie sa il invatam pe cel mic cat este de important sa aranjeze lucrurile in mobilier dupa ce le-a folosit si cat de important este sa aiba grija de acesta. Copii intreaba extrem de mult atunci cand sunt mici pentru ca nu stiu si isi doresc sa acumuleze multe informatii. De aceea este important sa le explicam chiar si etapele realizarii mobilei si ce poate intampla daca o rup, daca se catara sau daca o zgarie. In acest fel cei mici pot deveni mult mai responsabili fata de actiunile lor.

Ingrijirea mobilei pentru copii

Daca vorbim de mobilier copii trebuie sa avem in vedere ca cei mici sunt foarte sensibili si pot dezvolta alegii din cauza acarinelor daca mobila este veche sau nu este stearsa de praf la timp.

Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *