amenajare apartamente

Amenajare apartament – Design, creativitate, utilitate

Atunci cand ne dorim o schimbare in viata noastra putem incepe prin a ne reamenaja spatiul in care locuim- astfel sa ii conferim o noua viata. Atunci cand m-am uitat la noile tendinte in design si amenajare apartamente nu am avut anumite asteptari- pur si simplu am inceput sa caut idei de bricolaj. De la idei de la bricolaj am ajuns sa vad modele inedite de mobila si transformari ale spatiului de locuit, indiferent ca vine vorba de un living sau camera unui copil. M-a uimit sa vad cat de creativi sunt designerii in domeniul transformarilor de apartamente si in amenajare apartamente in general. Pur si simplu o garsoniera minuscula de doua zeci si cinci de metri patrati devine un spatiu cu adevarat util.

amenajare apartamente

Amenajare apartamente – de idee la concept si implementare

Primul pas pe care il faci in demersul tau pentru amenajarea apartamentului tau este acela de a-ti stabili in capul tau ideea: Ce iti doresti cu adevarat sa faci si unde vrei sa ajungi. Dupa ce ti-ai stabilit obiectivele urmeaza etapa de realizare a conceptului- respectiv schita. Aceasta etapa este extrem de importanta in procesul de amenajare apartamente, interioare , etc. De de spun ca este o etapa importanta ? Pentru ca dupa ce faci simmularea pe calculator iti dai cu adevarat seama daca conceptul din mintea ta se regaseste si in ideea designerului precum si in modul in care vede el amenajarea spatiului si intr-un final daca vefi fi cu adevarat multumit de procesul de amenajare al apartamentulu tau. Dupa etapa de realizare a conceptului de design computerizat urmeaza executia / achizitia materialelor si ulterior implementarea lor in amenajare apartamente. Fiecare dintre aceste etape este extrem de importanta, iar o simpla deconcenntrare te poate nemultumi profund si iti poate da peste cap toate sperantele tale. Spre exemplu acum ceva timp am facut un design de mobilier pentru schimbarea imaginii unei camere si inlocuirea unui corp de mobila vechi. Din discutii in discutii cu arhitectul am ajuns la subiecte colaterale celor de amenajare apartamente, astfel ca am uitat cu adevarat sa ii spun cum sa compartimenteze usile de jos ale corpului de mobila. In acest sens au venit baietii au montat mobila, au reglat-o in functie de podea…Ce sa mai vorbesc, totul era de nota 20. Cand sa plece mi-am dat seama ca mai trebuia niste polite- asa cum mi le imaginasem eu. Din pacate o lipsa de atentie a facut ca tot planul meu initial sa fie dat peste cap. Problema mare pentru mine s-a ivit atunci cand mi-au spus baietii de la productie ca nu mai au foi de pal si respectiva culoare si daca vreau o pilita trebuia sa cumpar o foiea intreaga sau in caz contrar sa astept pana cumpara cineva respectiva culoare si ii le ramane ceva material de acolo.

Promovcarea in amenajare apartamente- spatiu mic cu un design modern, minimalist si util

Adevarata provocare in acest domeniu vine atunci cand ai un spatiu mic si vrei sa incapa multe. Spre surprinderea mea am vazut in Romania cateva concepte de amenajare apartamente realizate de prietenii de la Fine Design Studio care m-au dat pe spate; mult bun gust, utilitate a spatiului, dar in acelasi timp si un design modern si curajos.

Foto 1: decobizz.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *