AMENAJARI GRADINI

Amenajare gradini- etape si recomandari peisagistice

despre Amenajare gradini

Am un prieten care se ocupa cu amenajare gradini, este un peisagist fin ce a dobandit aceasta capacitate prin lucrul alaturi de familia sa. De la Mike am aflat prima data ce inseamna acest domeniu fascinanat si care sunt etapele prin care transformi o simpla curte intr-un spatiu SUPERB.

amenajare gradini
Amenajare gradini

Etapele specifice procesului de amenajare gradini

In primul rand trebuie sa va hotarati ca daca aveti nevoie de o astfel de schimbare pentru curtea dvs.

Ulterior trebuie sa stabiliti care ar fi bugetul estimativ pentru un astfel de proces, ce nu este simplu deloc. Cu toate acestea satisfactiile sunt pe masura.

A treia etapa este alegerea firmei de specialitate ce se va ocupa de conceptul si implementarea proiectului dvs de amenajare gradini.

Alaturi de echipa de specialisti alegeti plantele si elementele componente ce vor da viata gradintii dvs. Aici ma refer la o piscina, un foisor, un balansoar, etc

Pregatirea terenului pentru amenajare gradini

Dupa ce ne-am hotarat si incepe treaba etapele cuprind procesul de decopertare ce implica excavara pamantului existent

Adaos pamant fertil – mai ales daca vorbim de o zona nou constuita, o zona ce a fost santier nu ne putem astepta sa avem plante ce vor creste frumos daca nu parcurgem acesta etapa.

Nivelare- Urmeaza proceul de nivelare si maruntire a pamantului fertil

Plantare si gazonare

Plantari peisagitice – etapa cea mai frumoasa cand totul incepe sa prinda viata si culoare, astfel ca dintr-un spatiu neprimitor ajungem sa avem o gradina cu alei, fantani arteziene, umbra, etc Cum se spune in popor, dupa buget coane fanica. Se fac aliniamente de copaci, grupuri, etc

La ce trebuie sa fiti atenti atunci cand alegeti plantele

Stim cu totii ca avem plante perene si sezoniere, avem plante care se adapteaza perfect mediului din tara noastra si plante care au nevoie de un tratament mai special. Din aceste considerente trebuie sa fiti cu bagare de seama atunci cand faceti alegerile pentru amenajare gradini, nu de alta dar daca nu o faceti cum trebuie sezonul urmator gradina dvs va fi la fel de pustie si trista. Personal as face un raport cat mai echilibrat intre plantele sezoniere si cele perene si as opta mai mult catre plante ce se adapteaza usor la noi in tara. Nu de alta dar nu as dori sa plimb copacul primavara si toamna doar asa de dragul naturii.

Avantajele amenajarii gradinii

Din punctul meu de vedere sunt clare si nu pot fi ignorate; vom avea un spatiu mult mai placut in care ne va face cu adevarat placere sa ne relaxam. Voi fi astfel mult mai creativi si vom putea nascocii idei si vise. O gradina cu multe plante ne asigura un spatiu cu aer curat.  Nu trebuie sa uitati ca dupa ce firma de amenajare gradini si-a facut treaba si totul arata frumos ca trebuie sa ingrijiti cu adevarat acea gradina, iar plantele trebuie sa faca parte din familia voastra. Cereti sfatul specialistilor despre cum trebuie sa ingrijiti fiecare planta, iar daca va permiteti adaugati in contract si un serviciu de ingrijire ulterioara.

Nu uitati de irigatii

Cu siguanta iti vor spune ei, dar sistemult inteligent de irigatii te scuteste de multe batai de cap.

FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *