Casa Soleta

Kit fotovoltaic, SOLUTIA independentei energetice

Casa ideala pentru mine este dotata cu un kit fotovoltaic, o fantana de mare adancime si total independenta de firmele ce ofera servicii utilitare. De ce ? Din punctul meu de vedere multe dintre preturile cerute astazi pentru gaze, curent sau carburant sunt supraevaluate, asta pentru ca oamenii au ajuns dependentii de ele. Exista un monopol al acestor servicii. Omul modern a ajuns un „asuprit” al propriei evolutii, a sericiilor oferite.

 kit fotovoltaic si casele indepndente

Personal daca m-as numara printre dezvoltatorii imobiliari as construi un cartier experimental cu case complet independente energetic, construite pentru oamenii care nu mai vor sa plateasca o viata intrega bani la „stat” pentru curent, gaze, etc.

Casa Soleta Casa independenta energetic exista in Romania si este construita de romani

M-am interesat pe net si am vazut ca acest prototip de casa exista. Mai mult decat atat casa poate fi vazuta, admirata si comandata.

Conceptul Casa Soleta a apărut în urmă cu trei ani, fiind dezvoltat de către Fundaţia pentru inventică şi tehnologii sustenabile Justin Capra (FITS). În 2012, a fost montat, în București (cartierul Băneasa), un prototip complet funcțional, Soleta zeroEnergy One – ce poate fi vizitat și acum de către cei interesați

Soleta One Plus, cea mai ieftină dintre acestea, are o suprafață construită la sol (ce include terasele) de 164 de metri pătrați, iar suprafața sa utilă este de 60 de metri pătrați. Casa este formată din living cu bucătărie, două dormitoare și o baie. Prețul de achiziție pentru varianta standard este de 39.000 de euro (plus TVA), iar beneficiarii care doresc echiparea cu instalațiile necesare pentru asigurarea unui consum zero de energie (pachet opțional) ar trebui să plătească un plus de circa 3.000 de euro ; sursa: imobiliare.ro

In mod cert puteti obtine acest tip de avantaje si la preturi maic mici, un kit fotovoltaic are preturi ce pot varia destul de mult in functie de cerintele clientului, nevoile sale, suprafata casei, independenta totala sau partiala de energie.

Acest tip de solutii sunt adoptate in primul rand in zonele izolate, acolo unde nu exista alte solutii. Cu toate acestea sunt de parere ca ar trebui luate in considerare aceste varianta si in mediul „clasic’ ,acolo unde in mod normal te poti conecta la electricitate si te-ai putea lipsi de un  kit fotovoltaic

insependenta energetica si kitul foltaic in zonele izolate

Fie ca ne place sa un sa recunoastem sunt inca zone in tara ce nu beneficiaza de curent eletric. nu asta ar fi o problema, daca casele ar fi dotate cu un astfel de kit fotovoltaic care sa le asigure   insependenta energetica, insa nu au. In aceste conditii copii sunt nevoiti sa invete la lampa sau la lumina lumanarii, iar de calculator ce sa mai spunem. Sunt tot in tara in care premierul spunea ca cei mici trebuie sa invete de pe tablete, de pe carti electronice, iar noi nu avem curent. In aceste zone ar trebuie sa se investeasca mai mult in metode alternative de asigurare a energiei electrice, asta in contextul in care este prea scump conectarea la sistemul clasic, Cel putin ar trebui consulati specialistii in astfel de sisteme ce au in oferta kit fotovoltaic, poate ar reprezenta o varianta.

Foto : Casa Soleta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *