Idealul nuntii, dansul mirilor si o singura iubire

Nunta este perceputa la nivelul sub constientului colectiv ca un eveniment „firesc”, asteptat in randul tinerilor. Dansul mirilor, porumbei, nasi, nuntasi, poze si „fericire eterna”. Fetele viseaza ziua cea mare. Partea interesanta este ca fetele viseaza acest moment dintr-o perioada in care nu au nicio legatura cu „maritisul” – inca de la 7-8 anisori spun in joaca ca vor sa se marite cu un print pe cal alb 😀 .  Pur si simplu vor sa fie printese in cea mai fericita zi cu dansul mirilor in prim plan.

Dansul mirilor, simbolistica nuntii

Dar de unde a venit inoculata ideea ca nunta este un ideal ce trebuie atins dupa o anumita varsta; de unde vine si ideea ca trebuie sa „intri in randul lumii”, ca trebuie sa „te asezi la casa ta”, ca trebuie sa faci si tu un copil, s.a.s.m.d Sunt o serie de „Sabloane” ce devin intiparite in minte si ne conduc deciziile fara sa ne dam seama. Oamenii isi pregatesc nunta luni in sir, merg la cursuri si invata dansul mirilor, isi anunta prietenii si asteapta cea mai fericita zi. O zi ce vine de multe ori cu oboseala, stres, obiceiuri, rude care iti spun ce trebuie sa faci si ce nu. Nunta este un ritual care trebuie sa il faci „intr-un anumit fel” mai mult pentru altii decat pentru tine. Mi-as dori ca oamenii sa se casatoreasca mai mult pentru ei si mai putin pentru parinti, pentru vecini sau pentru mama socra. Mi-as dori sa invete dansul mirilor daca simt. Mi-as dori ca oanenii sa cheme la eveniment doar prieteni si doar oameni pe care si-ii doresc cu adevarat langa ei in acea zi. Mi-as dori sa nu mai vad invitati din obligatie si nunti facute din interes si nunti facute ca o afacere. Iubirea si casatoria nu trebuie sa fie o afacere, iar nunta nu o obligatie. nunta

Idei; nunta altfel

Am vazut o serie de oameni care au avut curajul sa faca o nunta altfel si sa danseze danul mirilor in padure. Invitati ? O mana de prieteni, familie si trairea autentica. Am vazut nunti facute intr-un poienis. In esenta oamenii trebuie sa aibe curajul sa rupa obiceiurile si sa nu uite esenta: la nunta isi „leaga” destinele de o persoana si ar trebuie sa aiba o simbolistica in primul rand pentru cei doi.

Uneori dupa nunta, indiferent ca a fost vorba de o nunta altfel sau o nunta clasica urmeaza o perioada in care cei doi raman siguri – in esenta asa cum sunt ei. Din pacate nunta vine si cu alte „Sabloane” mostenite, despre cum trebuie, cum sa se comporte sau ce trebuie sa faca un barbat sau o femeie/ sotie. De aici apar discutii, nunta ii aduce pe cei doi impreuna, iar din locuitul impreuna rezulta scantei. Daca in trecut rata divorturilor era scazuta, tocmai din cauza faptului ca oamenii actionau prin prisma modului in care erau perceputi de altii, acum femeie este mult mai independenta financiar, iar atunci cand sentimentele dispar si nunta / dansul mirilor ramane undeva in amintire apar si despartirile.

Sfatul meu..faceti nunta, iubirea si danul mirilor pentru VOI. Nu pentru mama, vecini, cutume si ca asa se face. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *