(P)Imbunatatiti in industria alimentara

Este o industrie foarte importanta, oferindu-ne practic tot ceea ce avem nevoie in materie de alimente dar si de bauturi, avand foarte multe ramuri si subramuri, de la alimentele de baza pana la gustari, asa cum le numim cu totii, si altele, de la cele pentru adulti pana la cele pentru copii. In decursul anilor au fost facute multe descoperiri si au inceput sa fie realizate alimente din anumite substante, care sa inlocuiasca ingrediente naturale si alte substante necesare, ca de exemplu aditivii alimentari, coloranti si substante care sa le ofere fuctelor, legumelor si altor alimente o rezistenta mai mare in timp, dupa ce au fost recoltate.

In cazul anumitor produse depozitare este necesara, asa ca in acest sens este nevoie de solutii eficiente de depozitare dar si de transport, printre aceste existand si paletii, o metoda clasica si foarte buna atat pentru depozitare cat si pentru transport. De la cei de lemn pana la cei de plastic, o alternativa mai ieftina si mai durabila, paletii de plastic dovedindu-se a fi buni inlocuitori ai celor de lemn si mult mai usor de utilizat in anumite domenii precum cel alimentar sau agricol. In special in sectorul alimentar unde este nevoie de o igiena sporita mereu, alimentele stricate putand provoca diverse boli, infectii si alergii.

Personal, nici eu nu am auzit de foarte mult timp ca pot fi utilizati si paleti de plastic in locul celor de lemn, insa banuiam ca pot exista si alte variante de materiale si s-a doveidit ca nu m-am inselat. Utilizand tipul potrivit de plastic si procedee specializate de fabricare, un palet de plastic poate fi mult mai rezistent ca unul de lemn si totodata mai flexibil. Sa luam spre exemplu situatiile in care punem pe palet obiecte grele. Paletul de lemn are sansa sa se rupa daca nu asezam cum trebuie incarcatura in timp ce paletul de plastic poate rezista, aplatizandu-se sau indoindu-se in zona in care asezam incarcatura. Astfel riscul de distrugere al paletului sau mai grav, a incarcaturii este inlaturat, la fel si nevoia de a-l inlocui.

Ca si in cazul altor paleti, si acesti paleti plastic alimentari pot fi achizitionati de la companii care se ocupa cu productia de aceste obiecte, Schoeller Allibert fiind un expert in acest domeniu, cu produse realizate integral din plastic de cea mai buna calitate, destinate unei largi varietati de domenii de activitate. Cat despre paletii de plastic realizati de catre aceasta companie, acestia vin in mai multe variante, fiind diferiti atat la baza cat si la suprafata pe care putem aseza o anumita incarcatura, sau puntea. Pentru sectorul alimentar pot fi utilizati paleti cu picioare de sustinere mai putine si cu portiuni perforate. In cazul in care se lucreaza cu materiale mai grele recomandati paletii fara portiuni perforate atat pe punte cat si la picioare si cu mai multe picioare de sustinere, care sunt mai rezistenti. Iar pe langa acesti paleti, la Schoeller Allibert mai putem gasi si un mic gard de imprejmuire a acestuia, realizand astfel un mic container cu o baza solida care poate fi manevrat si mai usor. foto: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *