Cand ii pui caciula ? Constructia – o provocare

Indiferent ca te apuci in primavara de ridicat o cladire sau incepi in mijloc de vara -asa cum am facut eu – intrebarea de baza care ti se pune este in legatura cu montarea acoperisului; acoperis casa  sau atelier sau spatiu de lucru. Intrebarea de baza este; Cand ii pui caciula ? si ce functionalitati ii dai  mansardei

Se spune ca dupa ce ai montat acoperisul poti sa stai linistit in ceea ce priveste constructia, nu de alta dar daca dintr-o intamplare nefericita ai ramas fara bugeti poti sa „bagi” casa in conservare.La mansarda

Acoperis casa – Etapa ce anunta ce anunta faptul ca ai intrat in linie dreapta

O lucrare de constructie implica foarte multe costuri, iar estimarea 100 % exacta din faza de proiectare reprezinta un ideal. De cele mai multe ori realitatea din teren de surprinde. Cu toate ca nu ne pricepem la toate – acoperis casa, calorifere pentru casa sau in ceea ce priveste tipul de material pentru zidarie . Cu toate acestea sfatul meu este sa nu lasati totul la mana mesterilor si sa mergeti „pe incredere”, nu de alta dar intr-un final o sa va para rau. Sfatul meu este sa va documentati bine si sa luati decizia dupa ce discutati cu mai multa lume si va informati bine in legatura cu subiectul in cauza. Ca sa va explic un caz concret- subsemnatul s-a luat dupa mesteri si a zidit „clasic” cu ciment, var si nisip. Facand o socoteala simpla ulterior am constatat ca as fi iesit mult mai ieftin printr-o zidarie „mderna” cu un material tip „multibat”.

Acoperis Casa cu Mansarda- functionalitati mansarda

Marea problema atunci cand vrei sa iti construiessti o mansarda este aceea ca te costa foarte mult realizarea „placii” – este foarte scumpa si in plus firmele de beton se pricep de nota zece sa te fure la cantitate. In aceste conditii iti poti realiza o „mansarda” din lemn; Are avantajul ca se construieste mult mai usor, mai repede si nu ai batati de cap. Dezavantajele sunt si ele; nu ai acelasi confort, se simt zgomote, caldura se pastreaza altfel si in plus „scartaie” – cel putin aceasta este experienta mea cu mansardele din lemn construite sun acoperis casa. O mansarda are in acelasi timp o serie de avantaje in contextul in care preturile terenurilor sunt tot mai scumpe. Construind o mansarda – in esenta folosim spatiul care in mod normal era pod si avea destinatia depozitarii obiectelor – ca spatiu de locuit. In acest mod practic dublam – daca nu si mai mult – suprafata utila a locuintei noatre.

La mansarda sub acoperis casa putem realiza o serie de idei frumoase; putem transforma spatiul respectiv intr-un perfect atelier de lucru sau camera pentru copii. Daca cei mici au diverse pasiuni le putem amenaja acolo un atelier de lucru sau un loc de joaca. O alta idee legata de mansarda – daca nu avem copii- putem transforma acel spatiu intr-un birou de lucru. Se spune ca este de dorit sa delimtam destul de clar spatiul in care locuim de spatiul de lucru. Ete vorba de energii si ceea ce ne transmite locul in care ne desfasuram activitate, loc ce de multe ori ajungem sa-l asociem cu o incarcatura negativa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *