Firmele de asigurari; in cine sa ai incredere ? (p)

Se tot vorbeste in ultimul timp despre riscul pe care il presupune incheierea unei asigurari auto obligatorii, de tip RCA la o anumita firma. Sau de cat de mult dureaza rezolvarea dosarelor la firmele de asigurari mai mici, ce practica si tarifele reduse fata de concurenta. Cea mai mare responsabilitate pe care ar trebui sa o aiba in domeniul asigurarilor sunt organizmele de stat ce ar trebui sa supravegheze daca aceste firma isi indeplinesc sau nu obligatiile contractuale. Da, este de multe ori greu de demonstrat plecand de la un caz particular la general ca o firma nu isi respecta obligatiile. Ei pot invoca o situatie delicata, motivata de x aspecte si astfel sa dea impresi ca sunt de buna credinta.

In realitate unele firme au metode generalizate de a nu respecta angajamente. Tocmai acest aspect este greu de dovedit. Cu toate ca cei care lucreaza in piata; de la brokeri pana la service-uri stiu cat de “buna” sau “nebuna” este o anumita firma.

Este sau nu valabila asigurarea mea ?

Plecand de la situatia descrisa mai sus ne putem pune uneori intrebarea legitima
este sau nu valabila asigurarea mea? In acest context trebuie spus ca puteti verificare rca pe Asigurari Contactless. Oamenii au facut un sistem prin care poti verifica rapid asigurarea RCA online din surse oficiale. Acest lucru este foarte important din mai multe aspecte; ai incredere ca verificarea asigurarii o faci tu, folosind un mijloc independent si nu prin intermediul unui broker. Un alt aspect este ca o poti face online, folosind un desktop, laptop sau chiar un smartphone, fara a mai fi nevoie sa te deplasezi la sediul unei institutii. De multe ori uitam daca am valabila asigurarea si imi era “greu” sa o caut in documente. La fel pateam si cand era vorba despre valabilitatea rovinietei, acolo unde ma folosesc de o aplicatie dezvoltata de statul roman, una dintre putinele inventii utile in acest segment.

Protestam sau nu atunci cand primim cadou o amenda de circulatie ?

In mod cert sunt situatii cand suntem taxati in mod exagerat sau eronat de agentul de circulatie, insa de cele mai multe ori cred ca primim amenzi pe buna dreptate. In ceea ce ma priveste pot spune ca nu am primit decat vre-o 4-5 la viata mea; una pentru viteza ( 10 km peste viteza legala – am tinut sa precizez sa nu se creada sunt un vitezoman ) . Vre-o doua pentru parcare si una pentru ca am depasit pe trecerea de pietoni. In mod cert la cum este traficul si cum te obisnuiesti sa conduci in marele oras ar fi trebuit sa primesc cel putin o amenda pe saptamana si astfel cred ca m-as fi invatat minte si as fi condus legal. Am platit ultima amenda – cea cu depasirea pe trecerea de pietoni – direct la sediul primariei. Am platit-o foarte repede, chiar in acea zi si am achitat doar 50 % din valoarea acsteia. Daca nu aveti timp sa mergeti la primarie, va recomand sa incercati si varianta de plata amenda circulatie prin intermediul https://asiguraricontactless.ro, astfel scapati de un drum in plus. In rest, numai de bine. Si ca sa fim cat mai obiectivi si sa nu ne mai dam zmei, atunci cand gresim trebuie sa nu mai protestam inutil, daca tot stim ca am gresit. Nu are rost. Nu este corect nici fata de noi si nici fata de agentul de politie, care se afla la datorie.

2 comentarii

  1. Verificarea asigurarii RCA poate fi facuta rapid si usor cu ajutorul unor aplicatii externe, iar in cazul in care primim o amenda trebuie sa fim constienti ca putem alege sa mergem la instanta daca consideram ca aceasta a fost pe buna dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *