Puterea de a accepta ca nu poti

De cele mai multe ori oamenii sunt obsedati de a arata lumii ca pot; ca sunt de succes, ca sunt frumosi, ca au o masina scumpa. Totul pentru a afisa o imagine perfecta acceptata. Totul venind dintr-o societate in care doar cel care se afla pe locul I ia totul; premiul, meritele, aplauzele. Cu adevarat invingatori sunt cei care vor putea sa zica la finalul jocului ca ma pot bucura astazi, chiar daca am iesit pe locul II. Poate maine voi fi pe locul I.

Puterea de a accepta ca nu poti

O alta super putere a omului ce vine din interior este aceea de a constientiza ca nu au suficiente abilitati pentru un domeniu si ca esti mult mai bun pe o alta nisa. Acolo unde poti face cu adevarat performanta. Aceasta capacitate de a renunta la un drum si a merge pe altul reprezinta o abordare matura si responsabila; nu putem sa fim cei mai buni in toate. Este magnific daca suntem cei mai buni intr-un domeniu…sau daca suntem buni sau ne descurcam binisor.

Statistic vorbind…cati sunt pe primul loc ? Infim de putini. Cati isi desfasoara activitatea si viata foarte bine fara a fi cei mai buni ? Majoritatea. ASTFEL, de ce sa traim mereu dupa aceasta himera a celui mai bun. Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam sa tindem dupa ideea de a evolua.

Citatul zilei de la Matei Georgescu: Ai inceput sa faci pe maestru cu taceri lugi, taci dracu din gura.

Mi-a placut maxim. Nu stiu daca are sau nu legatura cu articolul. Dar sunt multi care prefera in ciuda faptului ca nu sunt poate cei mai buni pe o anumita nisa sa aiba momente de tacere, dupa care sa emita o banalitate cat casa poporului de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *