Diferenta dintre facebook si realitate

Activitatea din social media te reprezinta…chiar foarte mult. Vorbeste despre tine sau despre o faţa de a ta. Despre faţa pe care vrei sa o arati lumii. Uneori nu este nici macar „faţa ta, este o faţa ideala pe care ti-ai dori sa o ai. De aceea postezi pe Instagram doar salate si momente de relaxare. Asa ti-ai dori sa fie viata ta…insa nu este asa in multe cazuri.

Falsitate facebook; faţa diferita a oamenilor din realitate

La fel ca in revistele „stralucitoare” unde ne este aratat doar un „ideal”,  asa si in viata noastra postam doar ce ne place sa aratam lumii. De multe ori diferenta dintre cine suntem in realitate si cine aratam ca suntem este atat de mare incat cele doua persoane daca se intalnesc pe strada nici macar nu se recunosc.

Drama ce rezulta dintre diferente

Adolescentii sunt cel mai usor de influentat; ei vad ca tineri de varsta lor „pozeaza ” frumos si vor si ei. Ceea ce nu ne invata social media este cum ajungem la „acel frumos” ….la acel ideal. Ne spunem doar ca trebuie sa il avem pentru a fi apreciati / respectati si pentru a primi like-uri.

Vedetele pe facebook

Nu ar fi rau daca din cand in cand vedetele pe facebook ar dezvluii si cata munca si sacrificii se ascunde in spatele unei aparitii stralucitoare pe covorul rosu. Cata incertitudine financiara si cata zbatere. Viata nu este doar despre usurinta de a arde bani si despre masca pusa in social media.

Rolul ziaristului dispare?

Avand in vedere ca interactiunea dintre fan si vedeta este mijlocita de facebook ne putem duce cu gandul ca rolul ziaristului dispare. Insa ziaristul adevarat ne arata si acea fata pe care vedeta vrea sa o tina ascunsa sau o face sa ne arate fata sa de zi cu zi, nu doar un ideal.

foto sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *