cum_negociez_salariul

Cum negociezi un salariu mai mare?

Chiar daca aspectul financiar intodeauna a fost important pentru oameni, in momentul de fata parca acest aspect este din ce in ce mai important. Din acest motiv multi dintre cei care lucreaza ajung in situatia in care fie cer sefului o marire de salariu fie cauta un loc de munca mai bine platit. Avand in vedere ca marile orase stau destul de bine din punct de vedere al nivelului salarial locuri de munca in Bucuresti ori locuri de munca in Iasi reprezinta cele mai dorite locuri de munca de catre cei care aleg sa isi dea demisia de la actualul loc de munca. Chiar daca in aceste orase nivelul salarial este mai mare acest lucru nu inseamna ca nivelul salariului nu trebuie negociat atunci cand este cazul. Ca aceasta negociere sa aiba succes iar noi sa ne alegem cu un salariu cat mai mare iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmam.

Cum negociez salariul

  1. Pentru a nu fi luati prin surprindere de salariul ce ni se ofera trebuie ca in prealabil sa ne interesam care este nivelul salariului in domeniul in care vrem sa activam. In functie de acest nivel ne setam nivelul salariului pe care il vrem.
  2.   In timpul negocierii salariului trebuie s-a dam dovada de cat mai mult realism pentru a putea obtine un nivel cat mai ridicat al salariului. Ce reprezinta acest realism? O evaluare cat mai obiectiva a calitatilor si slabiciunilor pe care le avem. In functie de aceasta evaluare putem cere un salariu mai mare decat cel care ni se ofera ori ne putem multumi cu salariu oferit in situatia in care constatam ca ne-am supraapreciat calitatile.
  3. Maleabilitatea reprezinta o alta calitate de care trebuie sa dam dovada pentru a putea ajunge la un consens cu angajatorul si a obtine un nivel salarial cat mai mare. In cazul in care te gandesti sa fii ferm pe pozitie in ceea ce priveste nivelul salariului pe care il doresti iti recomand sa te mai gandesti, asta in cazul in care nu esti super calificat si nu ai un cv extrem de bun. In cazul in care nu te afli in aceasta situatie recrutorul nu va avea retineri sa te respinga si sa caute o persoana cu care reuseste sa cada la intelegere. foto sursa: thesuccessdiaries.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *