Excursia ca divertisment si forma de scolarizare

In principal, excursiile sunt gandite ca forme de recreere si divertisment. Te duci in vacante sa scapi de grijile cotidiene, sa te plimbi, sa admiri si sa fii servit. Calatoriile in strainatate sunt forme de interculturalizare fiindca reactionezi cu alte culturi si popoare, traditii si obiceiuri sau moduri de viata.
Agentia de turism Oxigentour.ro le propune romanilor o astfel de excursie, cu rol dual de recreere si forma de scolarizare simultan. Pe site-ul agentiei am gasit excustii in Thailanda si curs thailandez de gatit inclus in cost si m-am gandit cat de bine gandit este totul. Mancarea thailandeza este si buna la gust si sanatoasa, iar turistul se alege cu deprinderi sanatoase din calatoria lui.
La fel sunt concepute excursii Grecia si ca un prilej de a cunoaste o tara care are 227 de insule locuinte si 80% din teritoriul ei este alcatuit, in mod paradoxal din forme de relief inalte: munti si dealuri si ca un curs de initiere in tainele navigatiei, deosebit de util in cazul unui naufragiu sau cand calatoresti pe mare, iar conducatorul echipajului se imbolnaveste.
Dupa vizitarea Atenei, timp de o saptamana turistii sunt cazati pe yachtul unde isi vor face ucenicia in echipe de cate opt, in fiecare zi experimentand alt rol si lucrand in echipa.
Peisajul este de vis, stancile iesind ascutite si albe din apa turcoaz, iar echipajul va naviga de la o insula la alta. Insulele grecesti sunt adevarate Raiuri terestre. Aici toate casele sunt albe sau albastre si la fiecare casa se zaresc florile muticolore si parfumate, mandria gospodinelor si a fetelor din curtea respectiva. Somnul pe mare, in cabine ca marinarii adevarati va fi o experienta inedita, iar organizatorii au grija sa le dea pastille care sa combata raul de mare celor care se confrunta cu acesta problema.
Se va organiza si o intrecere intre echipaje nu pentru a se stabili un clasament, ci cu scopul de a se exersa pana la perfectiune spiritul de echipa.
Participantii sunt permanent sub supraveghere, asa ca nimic rau nu li se poate intampla.
O astfel de aventura fascinanta prin ceea ce ofera costa numai 390 de euro, dar fiindca nu au decat doua locuri, doritorii trebuie sa se grabeasca sa nu rateze sansa vietii lor.
Chiar daca stai departe de mare sau de ocean este bine sa stii:
-sa inoti. Cele cateva minute de inot sunt esentiale ca sa te salvezi. Poti ajunge intr-o apa mare si accidental, fara sa te bagi tu. Fie ca aterizezi cu masina sau se prabuseste avionul si nu trebuie sa fii luat prin surprindere la intalnirea cu apa.
-sa conduci o ambarcatiune si sa supravietuiesti un timp indelungat pe mare in cazul unui naufragiu. Este essential sa stii sa te feresti de insolatie, sa iti conserve energia, sa economisesti apa si sa gasesti surse alternative de apa potabila sa nu ingheti pe timpul noptii si cand este furtuna.
Niciodata sa nu spui niciodata, adica sa nu ai impresia ca nu poti ajunge pe o ambarcatiune si toate acestea vor fi experiente cu totul si cu totul straine, fiindca incercarile vietii sunt adesea surprinzatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *