Despre banci de celule stem

In ultimii ani am putut observa o tendinta din ce in ce mai accentuata atunci cand vine vorba de recoltarea de celule stem din partea cuplurilor de tineri parinti. Acestia au inceput sa fie mult mai interesati de serviciile oferite de Stem Sure si de banci de celule stem precum aceasta.

Dar de ce este atat de important pentru tinerii parinti sa recolteze celule stem de la micutii lor inca din momentul nasterii si cum poate acest gest sa le asigure micutilor o cale de dezvoltare sigura si rapida pe viitor? Trebuie sa discutam in primul rand despre cum celulele stem functioneaza si care sunt caracterele acestora cele mai speciale. Aceste celule au captat atentia medicilor si a cercetatorilor inca din momentul in care au fost descoperite. Dar, spre deosebire de cultura populara, nu toate tipurile de celule susa se pot diferentia intr-un mod nelimitat. Doar cele mezenchimale, care au ca si scop principal crearea tesuturilor osoase, musculare si nervoase ale fatului si cele hematopoietice, care dau nastere sangelui, pot sa se transforme intr-un mod aproape nelimitat in alte celule, in functie de nevoile organismului uman. Aceste doua tipuri de celule sunt recoltate inca de la nasterea fatului din sangele regasit la nivelul cordonului ombilicar si din cel de la nivelul placentei dupa ce aceasta este expulzata. Celulele stem hematopoietice si cele mezenchimale se recolteaza fara a impune niciun fel de risc asupra integritatii fizice a fatului sau chiar si a mamei. O astfel de operatiune este chiar unul dintre serviciile oferite de Stem Sure si de alte tipuri de banci de celule stem.

Dupa ce recoltarea este infaptuita, grefa de celule stem culeasa este transmisa catre banca. Aceasta este curatata de toate celulele care nu sunt esentiale transplantului si de asemenea care nu pot rezista intregului proces de criogenare care va aparea ulterior. Dupa ce grefa de celule stem este curatata de toate celulele non-esentiale, aceasta este racita treptat, sub atenta supraveghere a specialistilor pana la temperatura de -149 de grade Celsius. Aceasta temperatura va fi constanta si va fi mentinuta pe intreaga perioada a stocarii pana in data in care proprietarul grefei sau parintii acestuia vor avea nevoie de ea pentru un transport. Recoltarea si  depozitarea sunt serviciile oferite de Stem Sure cele mai populare. Iar pana acum, drept dovada a calitatii acestora si a profesionalismului acestei banci sta insasi numarul de grefe transplantate. In esenta, Stem Sure a  oferit 10 grefe de celule stem proprietarilor lor pentru a fi transplantate, 10 astfel de operatiuni au avut o rata mare de succes. Fapt care nu face decat sa ateste modul uimitor in care Stem Sure reuseste sa isi duca la bun sfarsit obligatiile contractuale.

Recoltarea de celule stem inca de la nasterea micutului este una dintre cele mai bune decizii pe care un tanar cuplu de parinti le poate lua. Avand disponibila oricand o grefa, gata de transplant imediat este o metoda perfecta de combatere a diferitor maladii care in prezent pot fi tratate prin intermediul unui transplant. In prezent, un numar total de 80 de boli, ereditare, congenitale sau chiar si degenerative pot fi remediate, sau chiar si vindecate prin intermediul celulelor stem. Tocmai din acest motiv si gratie faptului ca recoltarea de celule stem nu impune niciun fel de risc nici pentru mama si nici pentru fat, este cert faptul ca nu exista niciun motiv care sa va faca sa nu apelati la serviciile oferite de Stem Sure.

Creati un viitor sigur pentru micutul vostru, asigurati pentru acesta o metoda de combatere a maladiilor viitoare prin intermediul unei grefe de celule stem, recoltate si pastrate de Stem Sure.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *