Eliberarea buletinului, o aventura -acte necesare

Schimbarea buletinului este o adevarata aventura, aici in Romania birocratica. Pas cu pas trebuie sa te inarmezi cu rabdare. In mod cert nu doar in Ilfov – Pantelimon- este asa, insa legea si organizarea ne mananca o gramada de timp. schimbare buletin pantelimon

Eliberare buletin orasul Pantelimon

Intai de toate trebuie sa mergi la primaria unde locuiesti pentru eliberarea unei adeverinte ce atesta ca locuiesti la adresa respectiva. Adevarata „valoare” a acestei adeverinte este ca reprezentantii primariei te strang cu usa sa iti platesti „toate taxele” si amenzile ( eventual ) restante pentru eliberarea acestei adeverinte.

Ulterior trebuie sa il iei de mana pe titularul imobilului si sa mergti la serviciul evidenta populatiei din localitatea de domiciliu. Nu trebuie sa uiti sa ai la tine certificatul de nastere.  Da, certificatul de nastere, chiar daca ai 50 de ani si ti-ai mai facut buletinul de 5 ori pana atunci. Ei nu au au o baza de date. Nu uita sa iti faci si o copie a certificatului de nastere, aceasta ramana la politie.

Trebuie sa completezi, normal, o cerere. Aceasta se ia de la acelasi ghiseu unde asteapta toata lumea la coada, astfel incat ori astepti jumatate de ora pana iti vine randul, ori te certi cu lumea si te bagi in fata.

Statul la coada

Este o boala nationala. In orasul Pantelimon trebuie sa stai la coada la primarie, acolo au un birou pentru plata ambelor taxe ( de 5 si 7 lei ). Partea buna este ca au facut 3 ghisee, astfel ca nu am stat la coada foarte mult. Partea proasta este ca trebuie sa te plimbi intre sediul evidentei populatiei si sediul primariei.

Intors la sediul evidentei populatiei trebuie sa te asezi din nou la coada. Minim 30 de minute, unul intra in fata sa ceara o adeverinta, altul intra sa isi ia buletinul nou, altul sa ceara o informatie. O coada de vreo 10-15 persoane intr-un culoar minuscul.

Ce as face eu pentru imbunatatirea acestui serviciu

In primul rand as simplifica legea. Ca sa iti schimbi builetinul trebuie sa te prezinti doar cu buletinul vechi. Maxim cu o adeverinta de la primarie ca inca iti mai faci veacul la adresa respectiva, chiar daca este doar o formalitate. As face inca un ghiseu in sediul respectiv de unde sa poti lua cereri, sa platesti taxele si sa iti poti ridica buletinul nou. In acest fel agentul care se ocupa de intocmirea actelor necesare pentru eliberarea unui buletin nou sa iti poata vedea de treaba linistit.

 Acte necesare eliberare buletin

Ca bonus m-am gandit sa postez cateva informatii cu caracter util pentru eliberarea buletinului, informatii de aici depabd.mai.gov.ro/documente_necesare.html

 

Eliberarea actului de identitate la expirare

sau  modificarea datelor de stare civilă, anularea documentului, schimbarea sexului sau a fizionomiei ori ca urmare a preschimbarii buletinelor de identitate.

– cererea pentru eliberarea actului de identitate;
– actul de identitate si cartea de alegator, daca este cazul;
– certificatul de nastere;
– certificatul de casatorie, daca este cazul, original si copie;
– hotarârea de divort, definitiva si irevocabila, dupa caz, original si copie;
– certificatul de deces al sotului/sotiei decedat/decedate, în cazul sotului supravietuitor, original si copie;
– certificatele de nastere ale copiilor cu vârsta mai mica de 14 ani, original si copie;
– documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu si, dupa caz, cel cu care se face dovada adresei de resedinta,   original si copie;
– chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate – 7 lei;
– timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru – 5 lei.

Sursa si detalii aici

Acte necesare Eliberarea actului de identitate 14 ani

 

DOCUMENTE NECESARE:
– cererea pentru eliberarea actului de identitate, semnata atât de minor, cât si de parinte/reprezentant legal;
– certificatul de nastere, original si copie;
– actul de identitate al unuia dintre parinti sau al reprezentantului legal;
– documentul cu care parintele/reprezentantul legal face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
– certificatul de casatorie al parintilor sau, dupa caz, hotarârea judecatoreasca, definitiva si irevocabila, în cazul în care   parintii sunt divortati, original si copie;
– chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate – 7 lei;
– timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru – 5 lei.

La împlinirea vârstei de 14 ani, minorul se prezinta la ghiseul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, însotit de unul dintre parinti. Sursa si detalii aici

Foto: VoceaTransilvaniei

 

3 comentarii

  1. Intrebare: ce reprezinta acel document dovada a domiciliului? Ca nicaieri nu am gasit specificat si pare o generalitate pusa special acolo. Cine elibereaza asa ceva in cazul in care este oficial? Si cine poate atesta in afara de mine si de vecini eventual ca eu stau in casa mea?

  2. Pai daca stai in casa ta, trebuie sa ai un act de proprietate sau de inchiriere, sau dupa caz flotant,ce este asa greu . Am impresia ca vreti sa mergeti la ghiseu si aia sa va faca cartea de identitate pe vorbe : )))

  3. salut Andrei,
    Plangerea mea se refera la coada, la multitudinea de acte, la faptul ca daca stau intr-o proprietate a parintilor mei trebuie sa il „car” si pe ei la schimbarea buletinului. Sunt multe de imbunatatit, insa nu tine de politia din Pantelimon, ci tine de birocratie in general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *