Internetul nu inlocuieste medicul !

 Dieta personalizata
Dieta personalizata

In prezent internetul ne ofera posibilitatea de a ne informa gratis despre o serie de subiecte, inclusiv medicale. Cu toate acestea stim foarte bine ca nu tot ceea ce este gratis este si bun.

Pe internet apar recomandari, sfaturi, diete din partea unor “specialisti” de ocazie. Sunt site-uri care ne prezinta diete minune pe baza unor “leacuri babesti” ce sunt prezentate ca un adevar absolut. Nimic mai gresit. Din pacate, multi utilizatori de internet cred aceste sfaturi din cauza faptului ca sunt prezentate pe site-uri importante sau care au un design ingrijit. Internetul – la fel ca si televizorul- credibilizeaza mesajul, iar filtrul critic este aplicat tot mai putin de cititori.

Adevarul din spatele retetelor minune prezentate pe net

Adevarul este ca multe site-uri promit rezultate miraculoase cu ajutorul unor titluri exagerate sau chiar false. Scopul fiind acela de a atrage click-uri si trafic pe site. Editorii nu tin cont de faptul ca anumite retete pot provoca rau cititorilor.

Cum sa faci diferenta intre diete minune si Opinii de specialitate in domeniul nutritiei

  • Nu exista minuni. Nu exista peste noapte. Promisiunile exagerate trebuie privite cu rezerve, atat in domeniul nutritiei cat si in general.
  • O dieta sanatoasa inseamna un stil de viata. Nu este doar un meniu pentru o anumita perioada.
  • Informeaza-te din mai multe surse cu privire la credibilitatea specialistului care face recomandari.

 Dieta personalizata

De cele mai multe ori stilul de viata haotic si regimul alimentar nepotrivit isi pun amprenta asupra fizicului si a psihicului nostru. Ajungem de multe ori sa urmam diverse metode de slabit, iar intr-un final dupa incercari esuate ajungem tot la un spcialist de la o clinica nutritie Bucuresti. Reprezinta o modalitate sigura prin care putem intelege ce nevoie are corpul nostru si cum putem urma o dieta personalizata cu efecte dovedite prin studii de specialitate si confirmate in timp.

Se spune ca cel mai bun doctor este corpul nostru. El ne trimite semnale, iar noi nu trebuie decat sa ascultam si sa incercam sa descifram mesajele transmise. Este important sa urmezi o serie de mici reguli (chiar banale ) care iti pot schimba viata, in timp. Este important sa ti le asumi si sa incerci sa iti impui limite si reguli si mai presus de toate trebuie sa intelegi ca urmezi aceste reguli pentru tine si nu pentru specialist, prieteni, colegi sau partener de viata.

Secretul unei vieti fericite este in echilibru

  • Somn suficient
  • Consuma apa
  • Mananca echilibrat, diversificat
  • Ultima masa inainte de ora 18
  • Fa miscare
  • Renunta consumul in exces de alcool, tutun 😀
  • Renunta pe cat posibil la sucurile carbogazoase

Cu siguranta poti afla o serie de sfaturi personalizate de un specialist in nutritie, te va costa mai putini bani si vei castiga timp din viata ta in care te poti simti fericit cu tine.

sursa Foto: islamtoday.co

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *