despre poluare

Despre poluare

despre poluare
despre poluare

Despre poluare vorbim astazi cu mare usurinta, mai ales aici in Romania. Din pacate sau din fericire pentru noi industria a fost distrusa aproape in intregime in ultimii 25 de ani, astfel ca o importanta sursa de poluare a disparut.

In cele mai importante Capitale din Europa numarul mare de masini si industrializarea in legatura directa cu spatiul verde tot mai redus au facut ca aerul sa devina irespirabil. Cerul se vede tot mai putin clar din cauza fumului gros ce acopera orasul.

Toata lumea spune: Sa se reduca poluarea, insa diferenta dintre declaratii si fapte este mare. Oamenilor de afaceri le vine destul de greu sa reunte la profitul lor pentru viitorul omenirii, un deziderat mult prea general care se considera ca reprpezinta o amenintare imediata. Pentru urmatorii ani situatia va fi ok, suportabila, insa ce vom face cand prietenii nostri vor deceda din cauza poluarii ? Atunci vom lua in serios problema ? Atunci cand gradul de poluare este foarte mare apare smogul.

Ce este smogul ?

Smogul se formează în areale urbane, în acele locuri în care există un mare număr de automobile,si poate cauza severe probleme medicale. Când dioxidul de sulf şi oxidul azotos se transformă în acid sulfuric şi acid azotic în atmosferă, aceste substanţe precipită sub formă de ploaie, aşa numita ploaie acidă. ( sursa: poluarea.wordpress.com )

Tipuri de poluare

Poluare sonora sunt atat exterioare, cat si interioare. Cand ne referim la poluare artificiala exterioara, vorbim despre transporturi si circulatie (particulele de funingine, dioxidul de sulf şi oxizii de azot) , in timp ce, atunci cand spunem poluare sonora ne referim la nivelul zgomotului.

Alte cauze:  rafinăriile petrolifere, uzinele de ciment şi cele în care se obţine acidul azotic şi acidul sulfuric. Aceste chimicale interactionează între ele dar şi cu razele ultraviolete din razele solare cu intensităţi periculoase. ( sursa: poluarea.wordpress.com )

Cuzele poluarii

Industrializarea puternica, folosirea unor materii prime cu efecte grave asupra ecosistemului, urbanizarea excesiva cu toate efectele ei secundare. Poluarea este in corelatia directa cu activitatile industriale ale omului, cu dorinta sa de evolutie care intr-un final se va ajunge la distrugerea planetei. Totul din cauza dorintei de a evolua 😀 Toate acestea sunt in legatura directa cu distrugerea padurilor si a naturii in general.

Efectele poluarii

Am stat de vorba acum ceva timp cu un cetatean chinez si l-am intrebat: Ce ii place cel mai mult in Romania si daca prefera China sau Romania , Daca isi doreste sa ramana permanent in tara noastra. Raspunsul lui m-a surprins: Mi-a spus ca ii place in Romania ca poate sa priveasca cerul, sa respire un aer curat. Eu ma gandeam in primul rand la aspectul economic, el NU. Chinezul aprecia Romania pentru faptul ca gradul de poluare este inca redus in tara noastra fata de marile orase din China. Efectele poluarii se resimt asupra calitatii vietii, asupra sanatatii noastre. Nu imi doresc sa prind acele zile in care vom merge pe strada cu masca pe fata din cauza aerului irespirabil.

2 comentarii

  1. se vorbeste uneori de apocalipsa si cei „profeti”, insa pentru cei mai sceptici dintre noi sau voi poate ar trebui pus accentul pe faptul ca poluarea „cea de toate zilele” este o cale mult mai sigura si logica spre ceea ce numim „apocalipsa”

  2. Multi oameni atrag atentia asupra a ceea ce spuneti dvs, iar in acest articol vorbesc intr-o nota personala de acest subiect. din pacate – probabil – asa se va intampla. apocalipsa va veni prin implozie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *