Cum sa fim fericiti / impliniti si fericiti cu noi?

Stiam aceste informatii din facultate, insa de multe ori este dificil sa le aplici in viata ta. Incepi sa traiesti din inertie si mai mult dupa regulile altora. Regulile parintilor, jobului, sefului, sotului / sotiei, anturajului…si uiti ce te face cu adevarat pe tine fericit. Indepartarea de tine se face de multe ori ca o picatura chinezeasca in fiecare zi, prin faptul ca ajungi sa traiesti mai multe dupa regulile altora si tot mai putin dupa regulile tale. Dar de ce o facem? Ne este teama de cele mai multe ori de modul in care ne vor privi / judeca ceilalti. Acestia sunt uneori oameni la care tinem si nu ne dorim sa ii dezamagim. Dar nici nu le vorbim deschis ca asteptarile lor de la noi ne fac nefericiti. In esenta daca reprezinta ceva pentru tine o persoana ar trebui sa iti doresti sa isi traiasca viata dupa propria fericire. 

Avem reguli, norme, proceduri, peste tot in jurul nostru. Traim in lumea lui trebuie. Evadarea noastra din ingradirea societatii ar trebui sa fie in propriul habitaclu natural, acolo unde ar trebui sa ne dam voie sa fim noi cat mai naturali si autentici. Din pacate chiar si aici avem reguli si masti. Probabil un lucru trist este atunci cand simti ca nici macar cei din familie nu iti dau libertatea sa iti dai masca jos si le este rusine ( nu le place) cu tine gol. 

Solutia pentru vindecarea traumelor mici..( de zi cu zi) …sau mai mari. Este cautarea ta, a celui autentic. Bucuria de a trai propriul rol in viata ta si nu de a juca dupa un text ( norme) impuse de alcineva.

Solutia in esenta sa fi autentic.

„Cum ai defini autentic?

Autentic înseamnă capacitatea ta de a fi în contact cu tine. Când ești conectat cu tine și poți să spui ”da” la tot ceea ce este în tine, fără să te străduiești să-i pari celuilalt într-un fel, fără să fie o miză rezultatul bun pe care celălalt ți-l cere, ci rezultatul maxim pe care tu îl poți obține atunci de la ”da”-ul tău. 

Autentic înseamnă să fii tu cu toate părțile tale, împreună și în contact cu ele, și să faci ceea ce este ok pentru tine în relaționarea cu ceilalți, cu scopurile tale de viață. Autentic este dacă ți-e foame să spui că ți-e foame și să mănânci ceva ce vrei atunci să mănânci. 

Autenticitatea nu stă în expunere, în dezvăluire și în niciun caz în transmitere de informații. A fi autentic înseamnă un mod de a funcționa pentru și în armonie cu mine. Cei mai autentici sunt copiii mici. Râd, plâng când simt asta. Noi, adulții, am învățat să respectăm standarde.

Psihicul e făcut să-i fie bine. Și când nu e bine sunt semnale consistente. Te îmbolnăvește, doar, doar o să te oprești.”

Text inspirat de aici..citeste tot. O spune mai bine ca mine

Sursa si text inspirat de aici

https://www.andreearosca.ro/diana-vasile/

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *