Cont facebook fals ? Cum ne dam seama !

Pe facebook sunt multe conturi false, iar scopul acestora este divers; de la persoane care isi creeaza o identitate falsa pentru a jigni, injura, discredita – dar fara a avea un obiectiv clar- , pana la persoane platiate pentru a denigra o persoana publica sau institutii. Acestia din urma se numesc „postaci” si chiar sunt platiti pentru asta. Prost. Sunt platiti prost, este adevarat, dar tot sunt platiti.

Un alt motiv pentru a creea un cont fals este pentru a escroca sau pentru a atrage minori in conversatie cu scopul de a le castiga increderea si de aici sunt scenarii variate.

Cont facebook fals- Cum ne dam seama ?

Poza de profil ?

Conturile de facebook false au de multe ori poze cu pisici, peisaje, vedete, mesaje de campanie. Poza de coperta, este de multe ori impersonala. Nu o sa vedem o poza in prim plan cu omul. De cele mai multe ori lipseste. In mod cert sunt si exceptii cand isi cauta o poza cu un om simplu si o folosesc pe aceea. Aici ne putem uita daca are sau nu mai multe poze, in mai multe ipostaze. De cele mai mult ori nu se obosesc. In general pozele lipsesc.

Are prieteni un cont fals ?

De cele mai multe ori nu, iar daca ii are sunt foarte putini si nu interactioneaza cu ei.

Postarile de pe un cont fals ?

Acestea sunt rare si daca exista promoveaza o anume cauza. Nu au un caracter personal, nu exprima opinii, intamplari

Comentarile pe o pagina de facebook falsa ( cu prieteni )

Avand in vedere ca nu are prieteni pe bune, comentariile nici nu exista, iar daca ne referim la postaci vom gasi doar comentarii ale prietenilor extremisti in diverse cauze.

Cand a fost creat contul si cate postari are ?

De cele mai multe ori acesti oameni „plecati de acasa” isi fac mai multe conturi. Astfel ca nu au vechime. Acesta este un semn.

Care e gradul de confidentialitate al contului ?

Daca nu ai acces sa vezi „mai nimic” de pe aceea pagina inseamna ca este un cont creat cu scopul de a transmite informatii false.

Un studiu zice, sursa Capital

43% dintre profilurile false nu şi-au updatat niciodată statusul, faţă de utilizatori reali care reprezintă 15%, conform unui studiu efectuat de Barracuda. Un alt element prin care puteţi detecta un profil fals este interesul utilizatorului, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. În realitate, doar 6% dintre utilizatorii Facebook sunt bisexuali.

bărbaţii sunt mai predispuşi să cadă victime ale ingineriei sociale şi furtului de date ca urmare a folosirii reţelelor sociale Facebook şi Twitter, în comparaţie cu femeile.

Bărbaţii acceptă cereri de prietenie de la necunoscuţi, îşi publică locaţia, ignoră setările şi politicile de confidenţialitate şi permit accesul liber al necunoscuţilor în conturile lor mult mai repede decât femeile. Rezultatele studiului arată că 64.2% dintre femei resping cererile de prietenie de la străini pe reţelele sociale, în timp ce doar 55.4% dintre bărbaţi iau această măsură.

Ce este Hater Definitie. Definitia mea 😉

Atat pe  pagina de Fb, cat si in tot online sunt oameni insetati de ura, razbunare si venin. Sunt numiti hateri in general. Ei isi varsa frustrarile si nemultumirea din viata reala in online. Isi aleg o „tinta” si arunca cu mizerie in ea. Fara a avea argumente logice / juridice. Imi este mila de hateri postaci. Unii dintre ei sunt platiti sa arunce cu noroi, altii o fac pentru a-si satisface nevoiea interioara de murdari cu ura tot ce le iese in cale. Ii recunosc simplu. Le interzic dreptul de a mai comenta pe paginile mele si le sterg comentariile. De ce ? Facebook-ul este un spatiu public si trebuie sa fim constienti ca putem raspunde in fata legii pentru declaratiile facute in mediul online. Multi postaci duc un razboi personal cu o institutie / persoana, de aceea nu vreau sa imi murdareasca pagina cu „razboiul” lor.

Mai stiti si alte modalitati prin care ne putem da seama ca un cont de facebook este fals ?

foto

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *