Ce vor femeile de la barbati …in jungla urbana ?

Raportul dintre femei si barbati s-a schimbat radical, cel putin in ultimii 70 de ani. Emanciparea femeilor si feminismul au fost doua procese ┬ásocio-psihologice ce au evoluat constant in acesti ani si au influentat atat raportul dintre femei si barbati in general cat si raportul dintre sot si sotie cu influente asupra „celulei societatii”- familia ­čśÇ

Femeile „urbane”, daca imi permiteti barbarismul expresiei, au devenit mult mai cosmopolite, mai pretentioase, mai independente, mai selective. ┬áIn schimb, prin prisma faptului ca barbatul „urban” nu mai are atat de multa nevoie de „duritatea” masculina, a devenit mult mai „vulnerabil” si a pierdut din proprietatiile „speciei”.

Eleganta femeilor si neglijenta barbatilorbarbati

Sunt multi barbati bine imbracati in „jungla” urbana, dar in ciuda statutului social sunt si multi barbati care ┬á„uita” ca haina „il vinde” la o prima vedere in aceasta aglomeratie de servicii. Femeile in schimb au invatat si s-au adaptat mult mai bine la „superficialitatea” specifica primei intalniri si acorda o mai mare importanta aspectului fizic.

Ce vor femeile de la un „barbat adevarat” ?

De multe ori femeile spun ca isi doresc „barbatii adevarati”, care stiu sa se impuna, dar nu prin forta, ci prin determinare si hotarare. Barbati care le confera siguranta si incredere si ┬áau in acelasi timp o doza de inteligenta si cultura.

Cateva idei cu liniuta, dintr-o revista pentru ele

El ├«╚Öi ╚Ťine ├«ntotdeauna promisiunile. Nu vorbe╚Öte┬á prea mult, ca s─â nu fie prins pe cuv├ónt. Dac─â ┬ánu poate face nimic, nu promite. Onoarea pentru el┬á valoreaz─â┬á mai mult dec├ót banii ┼či timpul.

El este un model pentru al╚Ťii, chiar dac─â nu-╚Öi dore╚Öte asta. Este ╚Öef nu strig├ónd pe la col╚Ťuri, ci arat─â┬á aceasta┬á prin ac╚Ťiunile sale.

El ┼čtie s─â gestioneze mijloacele financiare.

Este ├«ntotdeauna curat ┼či ├«ngrijit, dar nu exagerat.

Prin felul s─âu de a fi atrage oamenii pozitivi.

Al─âturi de un asemenea b─ârbat este u┼čor s─â fii o femeie adevarat─â.

De ce divorteaza oamenii in prezent

femeii irezistibileSunt o serie de raspunsuri; in mediul urban femeia si-a castigat independenta fata de barbat…si de multe ori castiga ceva mai bine decat el. Acest aspect fiind in corelatie cu ce vorbeam la inceput legat de emanciparea femeilor.┬á┬áAcest aspect implica faptul ca „nevasta” nu mai sta „de nevoie” langa sot, nu mai este dependenta de el. Femeia nu mai este atat de blamata daca isi creste „copilul singura”…ideile preconcepute s-au mai dus.

Evolutia umana este cu totul alta in prezent; oamenii acumuleaza in prezent o cantitate de informatie mult mai mare in timpul vietii, asta implica si faptul ca  ne modificam personalitatea in ansamblul ei iar nevoile si aspiratiile profesionale se schimba. In acest mod poate aparea o ruptura intre cei doi in ceea ce privesc asteptarile de la viata, de la cuplu.

Sursa: Foto 1, Foto 2

Un comentariu

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *