Ce sunt hateri?

Ce sunt hateri ? Este o intrebare pe care o aud tot mai des in jurul meu. E ca si cum hateri sunt o specie umana, un fel de home hater ai secolului XXI. Avand in vedere ca tot mai multi oameni folosesc termenul de hater, de la muzicieni pana la politicieni, este normal sa incercam sa ne raspundem la intrebarea legitima: Ce sunt hateri?

Ce sunt hateri ? De unde vine termenul de hater?

Termenul de hater vine din engleza si o poate fi definit ca

persoană stăpânită de mânie , care uraste”.

Cum se manifesta un hater ? In ce zone activeaza el si ce il determina sa aiba un comportament plin de ura ?

Hater-ul se manifesta cel mai adesea in mediul online, acolo unde se afla „in siguranta” in spatele tastaturii. Acolo unde nu il poate contrazice nimeni fata in fata si nu il poate privi in ochi pe interlocutor.

Ura anumitor persoane fata de vedete, persoane de succes ( bloggeri, vlogeri, etc) vine dintr-o neputina persoanala. O incapacitate de a realiza acele lucruri la care visezi si astfel incerci sa „murdaresti” prin agresivitatea criticii tale si munca celorlalti, fie ca este buna / rea.

Hate-ul / Critica isi are de cele mai multe ori sursa in copilaria celui care „uraste” / dispretuieste / discrediteaza/ descurajeaza munca celorlalti. Persoana care este hater a fost la randul ei aspru criticata in copilarie, astfel incat acum ( in prezent) proiecteaza in ceilalti imaginea sa de atunci, iar acum este in postura in care la randul ei poate critica. Hater-ul se identifica cu persoana pe care o critica si ii „reproseaza” orice, doar pentru a se hrani cu „raul” pe care il face. Sentimentul / critica de care a avut parte in perioada dezvoltarii emotionale.

Ce sunt hateri ?

Persoane care imprastie ura prin comentarii sau generarea unor dezbateri, astfel incat incearca sa se transforme din victime ale unor critici in persoane care abuzeaza prin „teroare emotionala” / psihica alte persoane. In mod cert, acest mecanisme se intampla la nivel subconstient, iar hater-ul nu constientizeaza care este sursa reala a comportamentului sau.

Diferenta dintre hateri si postaci ?

Postacii sunt persoane care sunt platite de entitati juridice / persoane fizice ( de cele mai multe ori partide politice) pentru a imprastia stiri false, comentarii subiective / mincinoase, calomnii la adresa adversarilor. Fac aceste lucruri in spatiul online ( pe facebook / in sectiunea de comentarii ale publicatiilor online / blogurilor).

Diferenta dintre hater si postaci consta in faptul ca hater-ul are la baza acest comportament de ura determinat de o traire interioara si nu de o reumneratie. Asta nu inseamna ca un hater nu poate fi un excelent postac, ba dimpotriva. Un postac care are un sentiment autentic de ura inradacinat in sufletul sau va munci cu foarte multa convingere pentru a denigra si pentru a schimba opinile celorlalti.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *