Ce inseamna prietenia adevarata

Multi oameni vorbesc despre prietenia adevarata, de faptul ca „sunt frati”, ca sunt impreuna mereu, ca nu se vor despartii niciodata. Tot felul de afirmatii marete cu si despre prietenie. Din pacate, aflam cu adevarat despre prietenie, daca ea exista sau nu atunci cand esti pus in situatia sa renunti la ceva de la tine pentru acel „prieten”.

Si cand ma refer la „ceva”, nu vorbesc despre o suma 100 lei, 1000 …ci ma refer la faptul daca esti dispus sa renunti la tot ce ai pentru acel prieten ? Esti dispus sa renunti la o parte din tine pentru el ?

Ce inseamna prietenia adevarata?

Prietenia adevarata cred ca exista in putine cazuri, iar daca ea ar exista am putea sa o asemanam cu iubirea suprema. Acea iubire care nu are legatura cu latura erotica a termenului si se refera la iubirea de mama, sora, frate si …iubit / prieten. Mai presus de aceste lucruri putem „masura iubirea adevarata” prin capacitatea de a-l iubi pe celalalat la fel de mult ca pe tine.

Instinctul de conservare este mai puternic decat iubirea ?

Fie ca iti dai sau nu seama, instinctul de conservare ( acela care te determina sa iti apaeri viata cu orice pret) este masura cu ajutorul careia putem cantari sentimentul suprem al iubirii.

Poti sa faci pentru celalalt acelasi sacrificiu fizic sau material pe care l-ai face pentru tine ? Esti suficient de altruist ? Sau esti mai mult egoist ?

Eu… recunosc, am fost mai mult egoist.

Foto credti: freepok.com

4 comentarii

  1. In ziua de astazi prietenia este doar in vorbe. Putini sunt cei care iti sunt adevarati prieteni. Prietenia este un cuvant mare care nu ar trebui rostit pentru oricine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *