Ce cunosti despre cultura japoneza?

Multi dintre noi– printre care si eu- nu stim prea multe despre cultura japoneza, dar ne dorim sa aflam mai multe, atat despre cultura contemporana ( pop) cat si despre cea traditionala. Eu cel putin am practicat cativa ani buni artele martiale, astfel am intrat in contact cu fascinanta cultura asiatica; o cultura bazata pe respect si traditie, pe consecventa si seriozitate.  In aceste zile am aflat despre un festival interesant ce va avea loc la Cluj in perioada 28 – 29 aprilie 2012 ce se numeste Japan Play Transylvania.

Ce se va intampla in cadrul acestui festival?

Casa de Cultură a Studenților va găzdui evenimentele legate de cultura modernă, iar Turnul Croitorilor va fi dedicat culturii tradiționale. Cultura modernă japoneză implică domenii precum anime, manga, muzică japoneză (J – pop și J – Rock) și gaming, pe când latura tradițională este axată preponderent pe cultură și artă( tradiții culinare, istorie, arte marțiale, haiku și multe altele).

Concerte: Ultimu’ Nivel, Jewelia (Iulia Tache), Trupa OM.

Blogalinitiative.ro alaturi de organizatorii au dat play unui concurs pentru bloggeri prin care acestia trebuie sa mentioneze de ce ar vrea sa mearga la acest festival.

Ce au de castigat? Accesul liber la acest eveniment si o camera foto Benq ce ii va fi de mare folos castigatorului pentru a imortaliza ceea ce vede acolo 😀 Astfel ca sar si eu in scena cu motivatile mele:

– Pentru ca imi place sa invat, sa aflu lucruri noi, interesante

– Pentru ca apreciez cultura japoneza si sunt convins ca avem multe de invatat de la ei

– Imi place sa cunosc oameni noi, interesanti, deosebiti..iar aceasta este o buna ocazie 🙂

– Mi-as dori sa castig pentru ca am mare nevoie de o camera foto ))

Un comentariu

  1. […] Blogalinitiative.ro alaturi de organizatorii au dat play unui concurs pentru bloggeri prin care acestia trebuie sa mentioneze de ce ar vrea sa mearga la acest festival, astfel avand posibilitatea sa castige o  camera foto Benq ce ii va fi de mare folos castigatorului pentru a imortaliza ceea ce vede acolo la festival, fiind desemnat in acelasi timp si blogger oficial al festivalului Astfel ca m-am inscris si eu cu un articol ce l-am postat pe blogul meu. Daca vreti sa vedeti motivele pentru care ar trebui sa castig intrati aici […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *