Campanii de promovare prin intermediul bloggerilor

Campanii prin bloguri

Tot mai multe companii au inteles ca promovarea prin intermediul blogurilor le va aduce un plus de imagine, fapt ce poate fi interpretat in context general ca o actiune de PR. Din punctul meu de vedere nu conteaza atata de mult ca o companie sa poate cuantifica exact efectul asupra vanzarilor atunci cand vine vorba de o campanie pe bloguri. Ceea ce conteaza cu adevarat este efectul de PR, expunerea brandului in fata a mii de oameni cu costuri mici.spring2015

Atunci cand vine vorba de promovare sunt foarte importante costurile, spre exemplu 30 de secunde de publicitate in prime time la TV poate ajunge si la 5000 mii de euro. Cum poti analiza daca acea suma se intoarce in vanzari ? Greu, insa cu siguranta este o caramida pus la cresterea brandului tau. Acest fapt va contribui la vanzari pe termen lung, la fel este si in cazul campanilor realizate in blogosfera. Cred eu. Daca gresesc sa ma corectati.

blogSpring, campanie pentru blogeri organizata de blogawards.ro

Pana in prezent sunt inscrise in campania blogspring  5 concursuri: Campania QuickMobile ( premii totale de 4000 mii lei  ) ,Campania AeroTravel ( premii de 1000 lei ) , Campania Dwyn ( Locul 1: 1 x Samsung Galaxy Fame,Locul 2: 1 x Chromecast, Locul 3: 1 x Powerbox )Campania Vivat Familia #3 (Smartphone Allview Impera m) ,Campania DexterSEO ( premii de 700 de lei ). Pentru un blogger mic unele dintre acest premii poate insemna foarte mult, tinand cont ca el nu primeste mailuri cu propunerii de la agentii si in acelasi timp investeste mult timp in blogul sau. Are o serie de cititori in fiecare zi, acestia sunt o nisa, sunt publicul sau, iar monetizarea pentru el nu este usoara. In acest context un premiu de 1500 de lei nu este de ignorat.

ALLVIEW P6 Energy, premiul blogSpring 2015

Bloggeri care participa la aceasta campanie de primavara pot casiga telefonul ALLVIEW P6 Energy, astfel daca participi la mai multe campanii ai sansa unui castig suplimentar. Te poti alege atat cu premiul din cadrul unie campanii, dar si cu acest telefon care costa peste 800 de lei si are performante foarte bune. Un ecran mai mult decat suficient, 5 inch, camera de 8 px si memorie ram de 1 gb.Memorie interna de 8 gb. Pe mine asta ma intereseaza cel mai mult la un telefon sa aiba minim 1 gb de ram, fara 1 gb nu prea ma pot descurca. Acum, depinde de fiecare ce asteptari / nevoi are de la un telefon.

Un blogger se poate inscrie cu minim unul si cu maxim trei articole. Sponsorul jurizeaza fiecare articol in parte si acorda o nota de la 1 la 10 (cu zecimale) fiecarui articol. Articolul cel mai bine notat (daca bloggerul scrie mai mult de un articol pentru o campanie) din cadrul fiecarei campanii individuale intra in calcul pentru clasamentul campaniei BlogSpring. Mai multe detalii despre campania blogspring puteti afla de pe site-ul lui blogatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *