foraje fantani

Criza apei; Va fi mai pretioasa decat petrolul ?

foraje fantani
Criza apei

Dupa ce am citit un articol din ziarul Bursa conform caruia apa va deveni in urmatorii 30-50 de ani mai pretioasa decat petroul, mi-a venit in minte un gand. Cat de important va fi sa avem facute deja foraje fantani la noi in curte – daca suntem norocosi si stam la curte. O fantana de mare adancime ( 200 de m, spre exemplu ) peste 50 ani va fi o adevarata avere, cred eu. In acest context putem trata realizarea unor foraje fantani astazi ca o investitie pentru viitor. Cu siguranta atunci cand Romania nu se va confrunta cu astfel de probleme ( in urmatorii 30 de ani ) serviciile de acest fel vor fi mult mai scumpe.
Ce as lasa mostenire copiilor mei ?
Mi-as dori sa le las mostenire copiilor mei o fantana de mare adancime; va fi mult mai importanta decat o casa veche. Oamenii se vor confrunta in viitor cu o serie de probleme cauzate de consumul iresponsabil de resurse al oamenilor de astazi. Isi vor bate capul cu efectele defriserilor si al poluarii excesive, al industralizarii masive. Problema este resimtita inca de pe acum in anumite zone si sunt state care isi pun problema cum vor face fata crizei apei peste cativa ani. Unii si-au propus desalinizarea apei marine, altii vor sa foloseasca apa rezultata din topirea ghetarilor, iar altii ( cum e cazul Romaniei ) nici nu isi bat capul cu ceva de acest gen. Noi nu reusim sa facem fata unor probleme banale contemporane, dar sa privim si in viittor pentru urmasii nostr si sa investim in foraje fantani.

Criza apei si solutile sunt legate de foraje fantani sau consumul responsabil

Consumul responsabil de apa era o poveste acum ceva timp, iar ideile de genul; nu lasa sa curga apa la robinet cand te speli pe dinti sau renunta la baia in cada si foloseste dusul mi se pareau un pic exagerate. Cu toate acestea am inteles ca orientarea catre executarea unor lucrari de foraje fantani nu ar putea rezolva problema in contextul in care resursa de apa este limitata. Pe viitor cu siguranta cei care vor avea pe proprietatea lor executate foraje fantani cu apa potabila vor fi niste norocosi. Am citit recent ca teroristii de la gruparea jihadistă Statul Islamic a închis toate vanele barajului de la Ramadi, de pe Eufrat, întrerupând aprovizionarea cu apă a zonelor din estul provinciei Anbar. Barajul din Ramadi, oraş situat la vest de Bagdad. Este o problema care vine peste noi si inca nu o luam in serios 😀
Criza apei este resimtita la nivel mondial. In Californa ( USA ) avem de-a face cu al patrulea an de seceta, a inceput rationalizarea consumului de apa pentru populatie. Statul este recunoscut ca cel mai important furnizor de produse agricole pentru America.
In oraşul brazilian São Paulo, cu o populaţie de 20 de milioane de locuitori, cândva cunoscut ca Oraşul Burniţei, seceta a devenit atât de puternică încât locuitorii au început să foreze prin podele şi în parcări pentru a ajunge la apă. Autorităţile au anunţat că în curând va urma raţionalizarea aprovizionării cu apă. Cetăţenii vor avea acces la apă doar două săptămâni, au adăugat aceştia,

sursa: Cotidianul
Foto: cleanwateraction.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *