Banii schimba oamenii

Banii schimba oamenii ?

Oamenii strica banii sau banii strica oamenii ?

Se spune ca banii te schimba, banii schimba oamenii. Mai bine spus banii le dau impresia unora ca dintr-o data au devenit superiori prin simplul fapt ca au bani. Se spune ca aceasta „boala” apre in special la oamenii care au primit banii dintr-o data: o mostenire, o vanzare de teren, un castig la loto, o „furaciune” de nivel mare. 

Banii schimba oamenii. Care oameni ?

Oamenii care au o anumita educatie isi dau seama ca banii nu te fac mai mai destept, mai frumos, mai special. Tu esti acelasi, iar banii sunt doar un mod prin care poti cumpara obiecte, experiente. Cu toate acestea, banii nu pot cumpara prietenii, nu pot cumpara sentimentele autentice, ci doar niste iluzii. Se spune ca daca vrei sa testezi un om, da-i bani imprumut. Banii reprezinta adevarata masura a caracterului unui om.

Chiar si in trafic oamenii cu bani tin sa iti demonstreze ca ei iti sunt superiori prin masina pe care o conduc. Din acest motiv au si o atitudine superioara; sunt mai agresivi si au impresia ca „li se cuvine”. In mod cert nu toti sunt asa.

Nu lasa banii sa te schimbe

Indiferent cati bani veit avea intr-o zi, nu-i lasa sa te schimbe. Nu il privi superior pe cel care-si numara maruntii sa isi cumpere o paine sau pur si simplu sa ii dea la magazin. Nu ii arata ostentativ ca tu ai si el nu are. Nu il privi cu superioritate pe cel care e imbracat mai saracacios.

Foto: thisismoney.co.uk

3 comentarii

  1. În opinia mea, banii scot în evidență caracterul omului. Ceea ce în lipsa banilor ar putea să treacă neobservat, se poate vedea de la o poștă atunci când omul are bani „grămadă”.

  2. Bani ii schimba doar pe cei care au fost lipsiți toată viața și dintr-o data au bani de nu știe ce sa facă cu ei. Doar pe cei care nu au avut niciodată! Este și o vorba: “ când se urca păduchele in vârful capului nimeni nu mai e ca el” uita cina a fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *