Bucuria de a avea un caine

Avantajele de a avea un caineCand vine vorba ca un caine sa fie animalul de companie cel mai indragit ne gandim si la beneficiile pe care acesta le poate oferi stapanilor lor de la cele fizice pana la cele psihologice. Un caine reuseste foarte repede sa te faca sa treci mai usor peste stresul zilnic si sa te incarci cu energie facand miscare alaturi de el in parc scotandu-l la plimbare. Copiii reusesc foarte repede sa intereactioneze cu un caine inca de la o varsta foarte frageda cand foloseste limbajul nonverbal si cu care se simte de la egal la egal. Din ce in ce mai multe familii au inceput sa aibe alaturi de ei un caine si nu este doar un animal de companie ci devine chiar un membru al familiei fiind repede integrat si trecut pe lista cu nevoi personale.

Avantajele de a avea un caine

Pentru copii prezenta unui prieten canin alaturi de ei este salutara, deoarece ei invata inca de mici empatia, isi pot marturisi cainelui problemele lor fiind unul din prietenii care ii asculta si ii intelege accepatandu-i neconditionat. Sa interactionezi cu un caine este un comportament social in sine ei facilitand comunicarea sociala pentru ca transmit incredere si combat tendinta de izolare sociala. Se intampla ca unii dintre noi sa avem o stima de sine scazuta, insa un caine va reusi cu succes sa creasca aceasta stima de sine prin simplu fapt ca sunt responsabili si puternici avand grija de cainele lor.

bobi caineCainele poate fi un sprijin pentru cei in varsta sau pentru parintii a caror copii au plecat fiecare la casele lor si ei dintr-o data se simt singuri si abandonati. Un caine poate sa alunge rapid aceasta anxietate si stare de parasire riscand sa cada usor in depresie dand un motiv in plus ca viata poate continua creascand si prelungind speranta de viata a proprietarilor.

Cainii iubesc foarte mult copiii si au fata de ei un atasament aparte si au fost surprinsi de multe ori avand grija de ei si ferindu-i de primejdii. Pentru copii jocurile cu catei sunt educative si ii ajuta sa se mentina in forma si sa faca miscare in fiecare zi iesind cu ei in parc sau macar in jurul blocului la plimbare. Cainii ii vor ajuta pe copiii mai timizi sa socializeze mult mai bine legand mai usor prietenii fiind alaturi de un prieten adevarat asa cum se dovedeste de fiecare data un caine.

caine 2Nu trebuie sa te sperii de faptul ca un caine are nevoie sa fie scos in fiecare zi pentru a-l plimba, insa sa luati partea buna a acestei activitati zilnice ca pe o binemeritata plimbare si rost de miscare care este foarte benefica pentru sanatate.
Cu siguranta cei mici vor fi incantati sa petreaca alaturi de prietenul lor fidel afara si sa faca impreuna jocuri fie invatandu-l tot felul de trucuri cu mingea sau alergand. Un caine poate fi usor dresat asa ca va face tot ceea ce vei dori pentru ca lui ii place sa petreaca cat mai mult timp alaturi de stapanul sau si este foarte ascultator oferind dragoste neconditionata. Consider ca cel mai potrivit animal de companie pentru intreaga familie este si va ramane intotdeauna cainele.

Credit foto: Bogdan Niculae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *