Bucura-te de fiecare clipa

Bucura-te de fiecare clipa

De mici auzim placa cu viata e grea. Asa e viata e grea, sunt tot timpul probleme in jurul tau / in calea ta. Din pacate auzim de prea putine ori placa cu viata e frumosa, merita traita si bucura-te de fiecare clipa ­čśÇ De multe ori atunci cand un prieten se intoarce de peste hotare imi spune inevitabil un lucru:Bucura-te de fiecare clipa

Oamenii aia sunt mai linistiti, zambesc altfel, transmit o energie diferita, Iti transmit bucuria vietii, se bucura altfel de viata. In alt fel se spune si despre romanii ce locuiesc in Tmisoara sau Cluj sau Sibiu; ca au ceva din acest aer occindental. In schim despre cei din Bucuresti se spune ca traiesc viata cu mult mai mult chin in spirit.

Cum sa te bucuri de viata ? Bucuria se invata in familie

Fie ca ne place sa recunoastem sau nu… si bucuria se invata in familie, de mic inveti cum sa te raportezi la probleme , situatii , oameni si cum sa le faci fata. Cum sa rezoneze in interiorul tau. De aceea si bucuria de a trai se invata tot in familie, personalitatea noastra se dezvola prin imitatie si influenta persoanlor reprezentative pentru noi. Imi amintesc de o fetita care imi povestea cu atata naduf ca nu au bere si tigari in casa. Suferea copila pentru aceasta problema ­čśÇ

Ce este psihologia, cea mai frumoasa definitie

Cea mai frumoasa, scurta si cumprinzatoare definitie a psihologiei pe care am auzit-o este aceasta: Psihologia ne invata nu cum sa schimbam lumea, ci cum sa ne raportam la lume ca sa fim fericiti. Definitia nu este una exacta si nu imi apartine, insa am auzit-o si mi-a placut foarte mult.

Freud si complexul de a fi cel mai bun

Am citit recent cateva pagini din biografia parintelui psihanalizei . O personalitate fascinanta, un erou pentru unii din punct de vedere al descoperirilor sale, un impostor pentru unii. Se spunea acolo ca Freud suferea de complexul de a a fi cel mai bun. Nu stiu daca biografii au sau nu dreptate despre acest lucru, insa stiu sigur ca acest complex┬áexista si se traduce astfel; presiunea de a fi No 1, mereu pe podium. Fara a exista cale de mijloc, locul doi sau trei. Presiunea de a fi cel mai bun te macina si te face sa fi extrem de dusr cu tine in tot ceea ce faci. Un supraEU extrem de puternic te bicuieste sa reusesti sa ii invingi pe toti. Aceasta presiune poate fi – uneori – contraproductia sau daunatoare.

Foto: www.momentumnation.com

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *