proiect case mici

Avantajele constuctie unei case mici, costuri si motivatii personale

Fiecare visam la un loc doar al nostru si poate multi avem in minte ideea unei case…pe pamant. Personal arunc un ochii din cand in cand la prietenul google si caut proiect case mici. Imi place sa vad cu ce idei inedite de design mai vin arhitectii nostri si cum pot transforma o idee de tipul proiect case mici intr-o creatie reusita. In timp de multi fug dupa o vila, dupa un minii bloc cu 44 de camere si isi fac un deziderat in viata dupa aceasta cucerire, eu sunte atent la ce inseamna realizarea unui proiect de casa. Din experienta va spun ca aceste costuri ar putea fi mult mai mici daca pretul terenurilor nu ne-ar da batai de cap.proiect case mici

Idee de proiect case mici – etape

Pentru realizarea unui proiect din categoria proiect case mici sunt cateva etape ce trebuie  luate in considerare;

Teren ieftin ilfov ? Cat costa o casa mica langa Bucuresti

Achizitionarea terenului. Daca va intrebati de unde puteti achizitionata un teren ieftin va spun ca sunt inca zone in jurul Capitalei unde pretul pe metru patrat este inca la 40-50 euro. In mod cert sunt si dezavantaje in unele cazuri nu sunt toate utilitatile „la porta”, insa daca aveti rabdare cativa ani veti concluziona ca ati facut o alegere buna. Unde gasiti un astfel de teren ? Spre exemplu in Dobroesti / ilfov inca gasiti teren cu 50 de eruo pe metru patrat. 250 de metri patrati de teren penru un proiect case mici ar costa undeva la 12.500 de eur, iar realizarea unei case de tipul doua camere plus baie si bucatarie nu cred ca ar duce mai mult de 10 mii de euro. Personal am vorbit co o echipa de constructori ce realizau in doua-trei saptamani o astfel de casa ( la rosu ) pentru suma de 2500 euro. In concluzie variante sunt, insa in mod cert implica mult mai multa bataie de cap ca atunci cand mergem la dezvoltator si achitam garsoniera pentru infima suma de 22 mii de euro. Personal cred ca pentru aceasta suma poti avea o casuta pe pamant, inspirata dintr-un  proiect case mici, asa cum se gasesc in portofoliul prietenilor de la Crihan-construct.ro.

Avantajele realizarii unei case mici

Toate costurile sunt mult mai mici, plecand de la proiect pana la finsaje. Nu vreau sa intru acum in detalii legate de finsaje pentru apar dueri de cap.

  • Intretinere usoara – curatenie, energie, utilitati
  • Plata unui impozit redus
  • Folosirea eficient a spatiului. Stiu ca sunt multe persoane care isi doresc o casa mare chiar daca ei nu folosesc decat 2 camere.
  • Un grad de intimitate ridicat

Personal as opta de o mie de ori pentru un proeict case mici pe doua sute de metri teren decat pentru a locui la bloc sau intr-o mini vila cu alte cinci familii. Imi povesteste un prieten despre o situatie mai putin placuta din care nu are iesire; locuieste intr-un astfel de imobil cu cateva apartamente. Unun dintre venici are un caine ce latra toata noaptea, iar linistea lui este data cu totul peste cap. Doar din acest „simplu” motiv as alege oricand un proeict case mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *