gti taxi

Cum selectezi cei mai buni soferi de taxi?

aplicatia GTI Taxi

Prietenii mei aleg sa foloseasca uneori sisteme de taxi alternative si le reproseaza taximetristilor ca au masini murdare, nu dau rest, folosesc rute mult prea lungi sau asculta o muzica nepotrivita ( a se citi manele ). Eu am descoperit cum sa selectez cei mai buni soferi de taxi din zona mea. Oameni de bun simt care isi fac meseria asa cum stiu mai bine si au invatat ca o masina curata si o muzica potrivita sunt elemente importante pentru a castiga o „masa” substantiala de clienti.

Cum alegi doar taximetristi de nota 10 ?

Poate ca nu sunt ei mereu de nota 10, fiecare dintre noi avem zile mai proaste, insa lista mea de taximetristi este mult peste ce poti intalni la „colt de strada”. Am un prieten taximetrist care mi-a spus la un „pahar de vorba” cum reuseste el sa isi faca planul zilnic si cum si-a facut o serie de clienti fideli intr-un timp relativ scurt.

Prietenul meu Marian si-a instalat pe smartphone aplicatia GTI TAXI. Aceasta este o aplicație   gratuita disponibilă atat in App Store (iOS) sau Google Play (Android), care pune in legătură directă șoferii de taxi și clienții care folosesc un smartphone. Mi-a explicat pe scurt cum functioneaza si am instalat-o si eu- varianta pentru clienti ( desigur ). In mod cert atunci cand Marian este liber apelez la el, insa atunci cand e plecat pe traseu apelez la lista de taximetristi din aplicatie. Pentru a evita toti acei taximetristi „nepoliticosi” am facut o lista de preferinte denumita de mine  taximetristi de 10 si am reusit sa am curse tot mai placute.

Avantajele aplicatiei GTI Taxi ?

 • Poti sa ai acces la soferii de taxi indiferent de compania la care lucreaza. Cel mai important pentru tine -ca si client- este ca soferul sa respecte acele standarde impuse de tine. Este ca si cum ai avea un sistem permanent de CTC ( controlul calitatii ) insa cei care fac acest „control” sunt chiar clientii.
 • La finalul cursei, atat șoferul cat și clientul isi pot acorda calificative reciproc
 • Lista de preferinte – Asa cum am descris si mai sus, iti poti face propria lista cu soferi de nota 10, dar si cu soferi de evitat. Partea buna este ca si alti clienti pot vedea aceste calificative.

Rolul educativ al aplicatiei

Din punctul meu de vedere aplicatia GTI Taxi are si un rol educativ; ii „obliga” pe soferi sa creasca standardele de calitate ale serviciilor, daca vor sa foloseasca aplicatia si sa aiba clienti. In acest fel se va ajunge la urmatoarea situatie ( de dorit ): majoritatea soferilor ce folosesc aceasta aplicatie vor avea masini curate si se vor comporta cuvilizat cu clientii. In caz contrar, degeaba o vor avea instalata pentru ca nimeni nu ii va chema la comenzi. Personal mi se pare fascinant cum o simpla aplicatie de mobil incepe sa schimbe lumea reala :D. Am scris acum ceva timp despre taximetristi care nu sunt ok si practica tarife exagerate in raport cu piata si cu serviciile oferite. In mod cert acestia nu-si vor instala aplicatia.

foto: dslr-foto.com

6 comentarii

 1. Desi multe persoane lauda uber, eu unul inca nu am folosit serviciul lor. Merg cu speed cand am nevoie, de cele mai multe ori dau peste nesimtiti, dar m-am obisnuit! :))

 2. Voi adauga un comentariu in calitate de client ,dar si de taximetrist
  K client ,pt mine este important sa găsesc o masina curata si un șofer curat,sa aibă un post de radio (Kiss,magic,21..etc,ceva de genul ,fiind popular si pe placul oricui)sa nu vorbească mult(adică sa nu își caute conversație cu forța..) sa aibă bani schimbați pt a oferi restul clientului. Dar si clientul trebuie sa fie disciplinat..civilizat..manierat(iar,daca se poate sa păstreze curățenia) si absolut sa nu distragă atenția șoferului cu diferite subiecte care nu au nicio legătură cu transportul sau confortul sau destinația!
  Idea este,ambi ,atît șoferul de taxi ,cit si clientul au in comun un scop…iar acela se tratează cu respect,înțelegere si voi buna…deoarece toți depindem uni de alti!
  Ps:mereu trebuie sa ne punem in postura de șofer taxi sau client… după care avem dreptul la replici!!!

 3. Buna ziua,
  Sunt de acord cu dvs. Apreciati ca am exagerat cu ceva in acest articol ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *