amenajare camera copii

Amenajare camera copii- Ce culori sunt potrivite

Copilul nu stie de cele mai multe ori ce isi doreste de la camera sa, insa chiar daca este mic asta nu inseamna ca nu trebuie sa il ascultam. Chiar daca nu vom putea pune in aplicare foarte multe dintre dorintele acestuia este cu adevarat important sa il ascultam si sa fim atenti la dorintele lui. Ce culori ii plac ? In ce loc ar vrea jucariile? Copii vor sa fie oameni mari de mici, iar noi trebui sa le dam sansa sa ia decizii in ceea ce ii priveste, sa ii responsabilizam si sa le explicam care sunt consecintele anumitor lucruri, chiar si atunci cand vine vorba de un doemniu precum amenajare camera copii. 

Ce culori nu sunt potrivite pentru vopsirea camerai copilului ?

Trebuie sa retinem ca negul este o culoare total nepotrivita, la fel ca si nuantele inchise si culorile extrem de tari. Folosirea acestor culori are un impact la nivel emotional din punct de vedere emotional; creaza o stare de neliniste asupra copilui, astfel ca trebuie sa fim atenti la ce culori alegem.amenajare camera copii

Culori pentru camera copilui ? Care sunt cele mai potrivite ?

Verdele este recomandat in camera copiilor

Albastrul este  o culoare buna pentru camera copiilor datorita senzatiei de stabilitate, dar trebuie sa retinem ca trebuie sa folosim un blue deschis, astfel si aceasta culoare poate avea un efect negativ asupra celui mic.

Galbenul este o culoare potrivita pentru camera copilui si amenajarea camera copii in general. De ce este potrivit galbenul ? Ofera senzatia de luminozitate. Stimuleaza atentia si activitatea fizica.

Culoarea alba in camera copiluii ?

O cameră zugrăvită în alb poate părea mai spaţioasă, dar îi poate da de asemenea un aspect rece şi neprimitor.

Violetul

Această culoare este asociată cu nobleţea, regalitatea şi puterea.

Cum ii amenajam camera copilui ?

Pe cat este posibil apelati la un tip de mobilier cat mai putin colturos; stim cu totii ca cei mici sunt extrem de agitati, astfel daca avem prea multe colturi avem si riscuri ca cei mici sa se raneasca. Sfatul meu este sa apelati la mobila din MDF . Acest tip de material – asa cum am povestit si cu alte ocazii aici pe blog are avantajul ca se poate realiza un design mult mai jucaus, cu forme curbe ce pot constitui un avantaj din punct de vedere al sigurantei in domeniul amenajare camera copii.

Ce trebuie sa stim despre amenajare camera copii – efecte psihologice

Stiu ca paote pentru adulti poate parea un film SF insa personajele inspaimantatoare nu sunt cea mai buna alegere in designul si amenajare camera copii. De ce ? Copii mici se pot sperai, iar energia negativa acestor personaje nu poate fi benefica. Sfatul meu este sa vopsiti camera copilui in culori vii, sa ii lasati spatiu cat mai mult liber, sa ii „desenati” un spatiu un spatiu de joaca dar si un spatiu de invatat.

Dincolo de orice culoare amenajare a camerei nu trebuie sa uitam sa ii punem in camera si jocuri educatie, sa il invatam cum sa il foloseasca si sa ii deschidem apetitul pentru acest tip de jocuri. Sa ii aducem in camera jocrui care sa ii „forteze” creativitatea si imaginatia.

Foto: designerhom.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *