Ghidul mămicilor grijulii: Alegerea căruciorului pentru bebe

Venirea pe lume a unui copil face ca totul să pară și greu, dar și ușor în același timp. Achiziționarea unui cărucior reprezintă unul dintre cele mai importante demersuri pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a lui bebe.

Multe mămici se întreabă: „Cum aleg căruciorul ideal pentru plimbare?” Și acest lucru nici nu-i de mirare având în vedere diversitatea produselor de pe piață. Iată care sunt lucrurile de care ar trebui să ții cont atunci când alegi căruciorul pentru cel mic:

Prețul

În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, poți alege un produs mai scump sau poți alege ceva mai accesibil. De multe ori, prețul nu reflectă calitatea articolelor achiziționate. Cu toate acestea, un cărucior de calitate are un preț ceva mai ridicat dacă îți dorești mai multe facilități. În plus, nu ar fi cazul să te zgârcești având în vedere că este vorba despre confortul și siguranța copilului tău.

Calitatea

Știm bine că acest factor nu este dictat neapărat de prețul produselor, ci este influențat de o serie de alte criterii – cum ar fi magazinul online de unde achiziționezi căruciorul pentru bebe, funcționalitățile și specificațiile tehnice, rezistența. În plus, ar fi recomandat să alegi un produs care să prezinte confort pentru cel mic, dar și ușurință la manevrare pentru a-l putea transporta pe cel mic în siguranță.

Accesoriile

Atunci când cumperi un cărucior pentru bebe, ar fi bine să achiziționezi și câteva accesorii utile pentru ca plimbarea să fie cât mai plăcută atât pentru tine, cât și pentru micuțul tău. De pildă, poți achiziționa o husă de ploaie sau o păturică, un sac de dormit pentru cărucior sau o saltea suplimentară, plasă de țânțari sau jucării cu zornăitoare pentru cel mic.

Caracteristicile și specificațiile tehnice

Cu siguranță, unul dintre cele mai importante criterii de care ar trebui să țină cont constă în funcționalitățile produsului conferite de specificațiile tehnice. Bunicile și mămicile care locuiesc la bloc au nevoie de un cărucior pentru bebe care să încapă în lift. Tocmai de aceea și dimensiunea acestuia este semnificativă atunci când alegem produsul. De preferat, ar fi să optăm pentru un produs de calitate care să reziste la toate obstacolele pe care le întâmpinăm pe drum – cum ar fi trotuarele pline de gropi, de exemplu.

Tipul căruciorului

Având în vedere oferta variată de pe piață, poți opta pentru cărucioare copii model sport, landouri, 2 în 1, 3 în 1 sau cărucioare pentru gemeni. Datorită varietății de produse existente pe piață, proaspetele mămici pot alege în funcție de necesitățile și de preferințele lor.

Design funcțional

Pe lângă designul estetic, confort și siguranță, există o sumedenie de alte aspecte pe care nu ar trebui să le neglijăm. Având în vedere că acest produs nu îl vom utiliza doar pentru plimbările în parc – pe drum asfaltat și drept, ar fi indicat să alegem un cărucior pentru bebe ușor de transportat în autobuz, metrou sau pe scări. De asemenea, este recomandat să optăm pentru un produs prevăzut cu un mâner rezistent și niște roți puternice confecționate dintr-un material de calitate – nu din plastic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *