Sex, Iubire, Relationare – cele trei paliere ale relatie intime


Am avut in ultimul timp cel putin 2-3 discutii cu cateva persoane despre ce inseamna o relatie intre un „el” si o „ea”. Ce trebuie sa faci ca sa mearga si ce nu trebuie sa faci ca sa nu se sfarseasca. Daca inseala numai barbatii sau si femeile……( o intrebare retorica din punctul meu de vedere)

Opinia mea este una singura indiferent cu cine stau de vorba( pentru ca eu nu imi schimb punctul de vedere in raport cu interlocutorul)cu privire la acest subiect, si anume:

O relatie se desfasoara pe trei laturi principale, pe trei segmente disctincte, numite mai jos paliere de relatie.
Primul palier: Sentimental(afectiv ,emotional- cum vreti sa ii spunem)
Implica relatia afectiva intre cei doi, iubirea pe care o simt sau nu, trairea afectiva. Emotia din glas si din suflet, bucuria pe care o (RE)simti cand o (RE)vezi. ACEASTA este o latura extrem de importanta cand vine vorba de o relatie de lunga durata. Si asta pentru ca acest palier este cel de care

te agati

ca sa nu inseli. Doar sufletul tau iti dicteaza daca sa fi sau nu fidel.
Al doilea palier: Palierul sexual:
Implica relatia fizica dintre cei doi, relatia sexuala. POTRIVIREA in ceea ce priveste sexul dintre cei doi. Daca nebunile din capul lui sunt aceleasi ca si din capul ei. Daca pe acest palier totul este OK si mai mult decat OK ,atunci acest palier poate influenta intreaga relatie in bine. Daca exista o pulsiune destul de mare din punct de vedere al atractiei dintre cei doi si au capacitatea de a nu se plictisi si a avea curajul sa faca tot ce simt in pat, atunci nu vor cauta nici ea nici el in alta parte nimic.
Al treilea palier: Palierul Relational
Ne referim la interactiunea dintre cei doi. Daca sunt sau nu pe aceiasi lungime de unda. Chimia simpla dintre opinile si parerile acestora, daca provin din culturi total diferite sau din subculturi ce ii influenteaza intr-un mod negativ atunci putem asista la o ruptura a relatiei. Acesta ruptura se poate produce si mult dupa casatorie, si asta pentru ca celelalte doua paliere au primat, iar acesta a fost trecut cu vederea. PANA la un moment, cand golurile in ceea ce priveste relationarea, potrivirea de idei, nu au mai putut sa fie umplute de iubire pe paine si sex fierbinte in bucatarie.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *