Tara politicianului maimutoi


Pentru ca mostenirile sunt prezente in toate domenile. La fel se intampla si in politica: Tara lu Papura Voda, lu peste prajit, lu nea nicu o sa ramana asa cum o stim si peste ani si asta deoarece indiferent de cate generatii de tineri vor trece o sa ramana la fel. Un Oprea mai mic se va inventa, un Nastase sub o alta forma sau un iliescu restilizat.

Si spun toate astea pentru ca find prezent la o prezentare politica mascata de o sarbatoare de toamna, am vazut o gramada de tineri din ” noua garda” ce se tineau pas cu pas dupa liderii adevararati si le sorbeau cuvintele si le copiau gesturile.

Asa ca, nu mai trag speranta ca se va schimba ceva peste 20 de ani. O sa ramana la fel!!!

Nu stiu daca stiti experimentul cu maimutele care dupa ce au fost inchise intr-o cusca au primit nu stiu ce tip de mancare in cealalta parte a custii, dar pana sa ajuga acolo au fost stropite cu apa, experimentul s-a repetat. Maimutele au invatat ca daca merg sa manance din respectiva hrana ispititoare or sa fie stropite cu apa. O maimuta a fost scoasa din cusca si a fost introdusa alta care nu stia ca daca merge sa manance din cealalta parte a custi o sa fie stropita de apa. Celelalta maimute au oprito cand a vruta sa mearga „pape”. Experimentul a continuat pana nu a mai ramas nicio maimuta din cele ce fusesera stropite cu apa.
Concluzia e ca maimutele au invatat din experienta celorlalte. La fel vad ca se intampla si cu politicienii maimutoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *