O iarna fara probleme si fara zapada pe strazi

Un ideal pe care orice sofer si-l doreste, dar care uneori nu devine realitate. Este greu pentru o firma sa deszapezeasca toate strazile dintr-o anumita zona, in special intr-o zi in care viscoleste iar zapda se depune pe strada in urma utilajelor de deszapezire.

Insa cand vreme este linistita, trebuie luate masuri imediate iar o curatare rapida si eficienta a strazilor poate fi facuta doar cu cele mai performante utilaje deszapezire. Lame si freze cu capacitate mare si care sa acopere o portiune mare din strada, sa poata inainta prin zapada mare si ale caror motoare sa reziste in orice conditii.

Lama de zapada ramane cel mai utilizat utilaj de deszapezire la noi in tara, fiind folosita cu precadere in sate si pe drumurile si strazile dintre sate si orase. Exista desigur, mai multe tipuri de utilaje de deszapezire cu lama, unele simple, care au doar lama in fata sau mai compleze, adevaratele utilaje, cele care au in fata lama iar in spate o sararita care inprastie pe asfalt material antiderapant.

Ceva mai complicata este situatia din unele orase in care zapada este stransa de utilaje pe trotuare sau in anumite capete de strada si trebuie dusa in afara orasului. Acest lucru se face cu ajutorul masinilor de transport speciale iar zapada poate fi incarcata in acestea cu ajutorul unui miniexcavator, care este de ajuns pentru sarcina aceasta. Acesta este foarte util in spatiile mai mici, unde un utijal mai mare nu ar putea fi manevrat in voie si nu ar oferi randamentul dorit.

Dar cand avem de incarcat zapada dintr-un spatiu deschis, unde exista mult loc de manevrare a utilajelor, putem folosi un buldoexcavator. Avantajul este ca acesta are doua cupe, cea din fata, pe care o gasim si la un simplu excavator, si ce din spate, mai mica, folosita pentru sapaturi. In cazul zapezii o putem folosi pentru a trage zapada sau pentru alte sarcini.

Totodata, un buldoexcavator are si putere mai mare asa ca poate manevra incarcatura mai mare si se poate misca mai rapid, deszapezirea fiind o sarcina care trebuie facuta cat mai rapid cu putinta pentru fluidizarea traficului si evitarea accidentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *