Votul obligatoriu

Votul obligatoriu
Votul obligatoriu

Am citit pe mediafax ca

Un grup de deputaţi PSD şi UNPR propune ca votul să fie obligatoriu pentru toţi cetăţenii cu drept de vot, cu excepţia celor de peste 80 de ani şi a celor cu boli cronice, neparticiparea urmând să fie sancţionată cu 1.000 lei amendă 

iar o serie de comentarii din online sunau asa :

Dreptul la vot doar pentru cei care au absolvit 8 /10/12 clase, dreptul la vot pentru persoanele până în 65 de ani, dreptul la vot doar pentru cei care nu sunt în stare de ebrietate şi dreptul la vot pentru cetăţenii care deţin de la o anumită avere în sus si Cine nu voteaza sa plateasca anul viitor cu  5 % mai mult la impozit 😀 sau a nu fi fost condamnat definitiv pentru o infractiune de o anumita gravitate

Alte pareri despre Votul obligatoriu

Gabriel-Renato Mazilu Aceasta masura , pe termen lung, ar duce si la schimbarea clasei politice, insa, pe termen scurt, cu siguranta ar diminua efectele manipularii clasei politice asupra electoratului. Suntem tara din Uniunea Europeana cu cei mai multi analfabeti, statistic vorbind. In astfel de conditii, votul universal e solutia optima? Ma indoiesc. Oamenii fara educatie sunt usor de manipulat, sunt naivi si cred ca tot ce zboara se mananca. De aici si cumpararea voturilor cu galeti cu cereale, zahar si ulei.

Serafim Claudiu Nu sunt de acord ca votul sa fie obligatoriu.Votul trebuie sa fie la alegerea fiecarui cetatean daca vrea sa voteze.Iar daca vrea sa voteze cu cine doreste el fara sa fie influentat de o alta persoana.Asta inseamna Democratie.

Nicolae Calotă Da, dar pe buletinul de vot sa existe casuta speciala numita VOT DE BLAM, iar in cazul in care majoritatea voturilor au ales acesta varianta, alegerile sa se repete, iar partidele sa fie obligate sa prezinte alti candidati. Deasemenea, ar trebui eliminate toate restrictiile care privesc infiintarea de noi partide.

Gigi Shtanga Marga Sunt de acord sa fie obligatoriu in momentul in care ai cerut sa fi trecut pe lista de vot. 
Ar trebui facut un sistem de vot prin care cetateanul unui stat sa ceara drept de vot pe o perioada de un an. 
Astfel intr-o tara de 10 oameni daca cer drept de vot doar 7, in momentul in care se voteaza sunt luati in considerare doar cei 7 la cvorum. 
Asa nu-si mai poate atribui nimeni masa de nevotanti si sa te bati cu pumnul in piept ca ai 7mil de oameni de-o parte sau de alta. 
Iastfel in anul votului ai trei luni la dispozitie sa ceri autoritatilor o hartiuta cu care te prezinti la vot (obligatoriu) lasi hartiuta cu cod unic acolo, si mergi si votezi, asa se rezolva si votul multiplu.
Un fel de carte de identitate de unica folosinta. 
Astfel „pasivii” nu mai contraza in numaratori, si cvorum. 
Se anuleaza imbecilitatea asta de a protesta prin a nu merge la vot, daca votezi votezi da sa nu, nu votezi nu contezi, deci nu meriti acest privilegiu. 
Sau sa-ti atribui si lipsa de la vot a puturosilor, a nesimtitilor, sau a celor care protesteaza prin neprezentare.

Ideea este in democratie votul e o alegere sau o obligatie ?

sursa comentarii

foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *