Vloggeri, Clickbait si manelizarea

Din inertie am tendinta sa ii privesc pe cei tineri plecand de la o idee preconceputa de tipul: Ei nu apreciaza can can-ul, prostitutia din mass media. Tinerii asculta Golan, Subcarpati, CTC. Tinerii de azi isi doresc ceva mai mult de la ei si de la aceasta tara decat au facut-o tinerii din anii `90 sau cei din generatia mea.

Tinerii de azi sunt mai inteligenti decat tinerii de ieri ?

De mule ori imi place sa cred ca da. Pe tinerii de azi este mai greu sa ii prostesti la un miting electoral, tinerii de azi au posibilitatea de cunoaste mai multe despre societate si lume decat au facut-o tinerii din alte generatii.

Poate este asa; Avem muzica mai buna de multe ori, avem tineri care sunt adevarate genii in domeniul IT, atat in tara cat si in strainatate. Cu toate acestea am ajuns sa cred ca atat atunci cand si acum avem tineri si….tineri.

Manelizarea vlogului

Avem adolescenti care isi propun sa realizeze continut de calitate, asa cum este cazul lui Levi Elekes, insa avem si tineri care au transformat vlogul intr-un fel de OTV pe youtube. Au adus mizeria pe care o producea ( sau o mai produce- nu stiu ) Dan Capatos la A1, in mediul online. Exista o vorba in fotbal despre tinerii fotbalisti: ” A murit speranta”. Expresia se refera la tinerii fotbalisti care nu confirma: au talent, dar din diferite motive ajung sa dezamageasca din punct de vedere al performantelor sportive.

Din punctul meu de vedere exact la fel se intampla si cu unii tineri care fac vlog: aduc subcultura pe canalul lor si miroase chiar a …canal. Daca analizam fondul problemei este ceva normal: unii dintre ei reprezinta acel mediu, astfel ca nu te poti astepta la alceva.

Clickbait la vlogeri

Multi au inteles ca titlul vinde. De multe ori nu ai in vlog evenimente spectaculoase, astfel ca te apuci sa pacalesti publicul. Exact la fel fac si ziaristii de can can. Din pacate aceasta strategie nu are viata lunga. De ce ? Multi se vor prinde si iti vor da cu flit.

https://www.youtube.com/user/StudioB2kBS

aaaa..reactie la reactie mi se pare cea mai inutila chestie

Foto: https://www.internetmatters.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *